Kezdőlap EGÉSZSÉG Nyomjuk a nyelvünket a szájpadlásunkhoz és lélegezzünk 1 percig a szánkon keresztül....

Nyomjuk a nyelvünket a szájpadlásunkhoz és lélegezzünk 1 percig a szánkon keresztül. Figyeld, mi történik ezután, ez hihetetlen!

Hirdetés

A helyes légzés fontosságáról egyre többet hallani manapság, azonban életünk során soha senki nem tanított meg rá. Egészen biztosan sem az óvodában, sem az iskolában nem magyarázták el, hogy miért fontos helyesen lélegezni, vagy, hogy bizonyos légzéstechnikák segítségével a stresszt is csökkenthetjük.

 

Hirdetés

Az alábbiakban egy olyan 60 másodperces légzéstechnikát mutatunk be, mely segítségével könnyen megszabadulhatunk a stressztől, szorongástól.

Mit kell tennünk?

Csukjuk össze a szánkat, nyomjuk neki a nyelvünk az felső fogsorunk mögötti területnek, a szájpadlás alatt.

Nyitott szájjal fújjuk ki az összes levegőt a tüdőnkből, majd lélegezzünk be egy jó mélyet csukott szájjal közben magunkban számoljunk ötig.

Tartsuk bent a levegőt 7 másodpercig, majd nyissuk ki a szánk, és fújjuk ki a levegőt 8 másodpercig. Ismételjük meg háromszor ezt a sorozatot.

Annak érdekében, hogy csökkentsük a stresszt, és éjszaka is megfelelően tudjunk aludni, naponta kétszer végezzük el 3-3 alkalommal ezt a gyakorlatsort.


Nagyon erős nyugtató hatása van, nem csak a testre, de az elmére is. Ha rendszeresen végezzük, többé nem lesznek problémáink az alvással, és sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk.

tudasfaja.com

Hirdetés