Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 gyógyító növény, ami valóban jó pajzsmirigy problémára

7 gyógyító növény, ami valóban jó pajzsmirigy problémára

A pajzsmirigy betegség több millió embert érint a Földön, aminek nagyon rossz következményei vannak, ezért igyekszik mindenki gyógyítani és megakadályozni azt.

 

 

Nem kell azonban minden esetben a patikába rohanni “ellenszerért”, a természet patikája sokkal egészségesebb, olcsóbb és megközelíthetőbb.

Íme 7 gyógyító növény, ami nagy segítségünkre lehet!

1. Alga

Az egyik legjobb segítség, ha pajzsmirigy problémáról van szó. Magas jód tartalma miatt a legfontosabb tápanyaggal látja el a pajzsmirigyet, így megelőzi az alul működést.

2. Lenmag

Gyakran hallani a lenmag gyógyító erejéről, rostban gazdag, így ez segíti a pajzsmirigy működését.3.  Echinacea

Ez a növény nagy népszerűségnek örvend, ha az immunerősítőről van szó. A gyökeréből kell teát főzni és ezzel kell gyógyítani magunkat.

4. Gyömbér

 A gyömbér kiválóan gyógyítja a gyomorrontást és a hányingert, ideális a pajzsmirigy számára is. Gazdag cinkben, magnéziumban, káliumban, amelyek a pajzsmirigy egészségéhez elengedhetetlenek. 

5. Édesgyökér

 A pajzsmirigy hormon termelődését támogatja, megelőzi a gyulladásokat és az esetleges problémákat. Segít szinten tartani a pajzsmirigy működését.

6. Csalán

A pajzsmirigy alulműködésnél fontos szerepet tölt be, magas jódtartalma miatt segít pótolni a hiányzó tápanyagokat. Teaformájában történő fogyasztása a legegyszerűbb és a leghatásosabb.7. Ligetszépe

Nagyon sok használja manapság, de a pajzsmirigy számára is nagyon hasznos. Amellett, hogy gyógyítja ezt a problémát, védi az egészségünket, csökkenti a hajhullást és a menstruációs görcsöket is. Tea formájában a leghasznosabb a fogyasztása.

Szerző: tudasfaja.com 

loading...