Kezdőlap EGÉSZSÉG Így csökkentsd a magas vérnyomást 10 másodperc alatt!

Így csökkentsd a magas vérnyomást 10 másodperc alatt!

A magas vérnyomás egy csendes gyilkos, amely ma már egyre több embert fenyeget. Az egyetlen módja a gyógyításának nem más, mint a gyógyszeres kezelés. A konyhában léteznek azonban olyan dolgok, amelyek bizonyítottan képesek 10 másodperc alatt csökkenteni a magas vérnyomást!

Magas vérnyomás következményei

Az anyagcsere típusú hipertóniabetegség során a vérzsírok – triglicerin, koleszterin – kóros átalakulásával párhuzamosan érszűkület és szívrendellenességek léphetnek fel. Az olyan szívszövődmények, mint a szívizomtúltengés vagy a koszorúér-szűkület alkotják a hipertónia kiváltotta komplikációk egyik csoportját. A másik csoportba a Magyarországon szintén népbetegségnek számító agyi események sorolhatók. Ezek mellett a kezeletlen hipertónia súlyos vesekárosodást, valamint a nagyerek megrepedését eredményezheti. E társbetegségek sok éven keresztül, különösebb tünetek nélkül fejlődnek ki, ám a szervekre gyakorolt káros hatásuk jelentős mértékben megrövidíti a beteg élettartamát. Ezért rendkívül fontos a betegségek eredeti kiváltó okának, a hipertóniának a még időben történő kezelése, hogy ezzel elkerülhetővé váljon a stroke vagy érfalrepedés okozta hirtelen halál.

Fahéj

Számos kutatási eredmény igazolta, hogy a fahéj számos egészségügyi hatással rendelkezik. A magas vérnyomás esetében úgy képes csökkenteni azt, hogy fél teáskanál fahéjat ha a napi étrendünkbe illesztünk, akkor nem kell számolnunk a magas vérnyomás kockázatával.

Ha hirtelen jelentkezik a magas vérnyomás, kapjunk be egy kis kanál fahéjat és hagyjuk elolvadni a szájban. 

Fokhagyma

A fokhagyma azon egészséges élelmiszerek közé tartozik, amelyek szinte azonnal képesek csökkenteni a vérnyomást. Úgy hat a vérerekre, hogy ellazítja és kitágítja azokat, elősegíti a vér áramlását és ezáltal pedig csökkenti a vérnyomást.

Ha egy gyors segítségre van szükségünk, akkor egy kisebb gerezd fokhagymát tekerjünk egy kis darab kenyérbe és alaposan rágjuk meg, majd nyeljük le.

TRÜKK

A megfelelő pontot nagyon egyszerű megtalálni. Mindkét kéz középső ujjának tetején található. Nyomd egy tollal legalább 1 percen keresztül, hogy csökkenjen a vérnyomásod, és jobban érezd magad. Viszont fontos, hogy tudd, ezzel a módszerrel nem lehet gyógyítani a krónikus magas vérnyomást, inkább csak elsősegélyként alkalmazhatod, ha hirtelen nincs orvosi segítség.

A másik pont, amivel csökkentheted a vérnyomásod, a lábfejen található. A nagyujjad és a második lábujjak közötti vonalon csúsztasd az ujjadat a bokád felé. A pontot abban a mélyedésben találod, ahol az ujj csatlakozik a csonthoz. Mélyen nyomd be 3 másodpercig a tollal, majd tarts 5 másodperc szünetet. Folytasd 2 percig, majd ismételd meg a másik lábfejeden is.

Szerző: tudasfaja.com 

loading...