Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt teszi a harag és a gyűlölet a testünkkel!

Ezt teszi a harag és a gyűlölet a testünkkel!

Harag és düh során a szervezet adrenalint választ ki, ezzel készülve a támadásra, mely rendszerint elmarad, hiszen nem elfogadható, hogy ott és akkor engedjük szabadjára mérgünket, ahol épp szeretnénk.

A folyamat leginkább úgy érzékeltethető, mintha a piros lámpánál egyszerre nyomnánk padlóig a féket és a gázt.

Természetesen sehová sem jutunk, a kerekek helyett szervezetünkben csak a felgyülemlett düh pörög tovább és égeti porrá idegrendszerünket.

A felfokozott hangulat mellett szervezetünkben a negatív érzelmek hatására megemelkedik a koleszterin szint és elkezdődik a katekolamin (ide tartozik az adrenalin is) nevű hormonok kibocsátása.

Kutatások alapján pedig tudjuk, hogy a katekolamin, a szervezetben zajló bonyolult mechanizmusok eredményeképpen nagymértékben hozzájárul az erek falán plakkok lerakódásához, így növelve a szívkoszorúér megbetegedések kockázatát.

Képzeld el, hogy milyen kárt okozol az egész testedben, ha a negatív érzelmekkel és feldolgozhatatlan érzelmi élményekkel vagy teli.

Ne feledd, mindenen túl tudsz jutni! Ahelyett, hogy felcímkézed a negatív és pozitív dolgokat, próbáld meg egy nagy kép szempontjából látni a világot.

Bármi történik, ahelyett, hogy rögtön reagálsz rá, lassítsd le a dolgokat és figyeld meg a miérteket. Meg fogod találni az eszközöket, hogy feldolgozd az érzelmeidet és a betegségeket megszűntesd, mert rájössz, hogy mit miért kapsz az élettől.

loading...