Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt az egy élelmiszert iktassuk ki az étrendünkből, és végleg búcsút mondhatsz...

Ezt az egy élelmiszert iktassuk ki az étrendünkből, és végleg búcsút mondhatsz a plusz kilóknak!

Hirdetés

Táplálkozásszakértők szerint, ha túlságosan sok sót fogyasztunk, megnövekszik az étvágyunk, és egyre többet fogunk enni. Ezzel egyidőben pedig felkúsznak ránk a plusz kilók is. Ezt az egy élelmiszert kell kiiktatnunk az étrendünkből, hogy meg tudjunk szabadulni a plusz kilóktól!

Nehogy azt gondoljuk, hogy csak annyi sót eszünk meg egy nap, amennyivel megsózzuk a zöldségeket vagy a levest.

Hirdetés

Érdemes megnézni, hogy mennyi hozzáadott sót tartalmaznak a nap mint nap fogyasztott, feldolgozott élelmiszerek, a sós rágcsálnivalók, chipsek stb.

A The New England Journal of Medicine tanulmánya szerint évente kb. 1,65 millió haláleset hozható összefüggésbe a magas nátriumbevitellel.

Az Egyesült Államokban a szívleállásokért felelős halálok 10%-áért a túlzott sófogyasztás a felelős. Ha gyakran fogyasztunk sós ételeket, egy idő után észre sem vesszük, és a szervezetünk egyre több sós ételt fog kívánni.

Már nem fogjuk beérni azzal a mennyiséggel, még több, és még több sót fogunk kívánni. A túlzott sófogyasztás pedig állandó puffadást is okoz, melynek következtében úgy fog tűnni, mintha napról-napra csak egyre inkább híznánk.

A szervezet visszatartja a vizet, és annyira felpuffadhatunk, hogy a nadrágunk is sokkal nehezebben tudjuk majd begombolni.

Fontos, hogy élvezzük az ételek igazi ízét, és ne azáltal varázsoljuk nekik ízt, hogy jól megsózzuk őket.

Próbáljuk ki, csökkentsük fokozatosan a sófogyasztást, majd végül teljesen el is hagyhatjuk, nem fogjuk megbánni.

Ha ízetlennek éreznénk az élelmiszereket, inkább használjunk friss fűszernövényeket a só helyett.

A napi ajánlott sóbevitel 2300 milligramm, ami egy evőkanálnak felel meg. Ezt semmiképp ne haladjuk meg, és ellenőrizzük, hogy a feldolgozott élelmiszerek tasakján mit ír, mennyi sót tartalmaznak a termékek.

tudasfaja.com

Hirdetés