Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS A méregtelenítés 6 szabálya, amit szinte senki nem ismer!

A méregtelenítés 6 szabálya, amit szinte senki nem ismer!

A modern étrenddel számos méreganyag kerül be a szervezetünkbe, melyektől időközönként érdemes megszabadulni, különben számos betegség kialakulásával kell szembenéznünk.

Hogyan méregtelenítsünk? Az alábbi szabályok betartásával könnyebben megszabadulhatunk a lerakódott salakanyagtól.

1. Fogyasszunk rostban gazdag élelmiszereket!

-a rostok magukba szívják a méreganyagokat, és így könnyebben távoznak a szervezetünkből. Fogyasszunk sok vizet, hiszen így megduzzadnak a rostok, és könnyebben takarítják ki a szervezetünket. Legtöbben maximálisan csak napi 10 gramm rostot fogyasztunk el, pedig egy felnőtt ember szükséglete 30 gramm lenne legalább.

2.Rágjuk meg alaposan az ételeket

-legalább hússzor (15-20 másodpercig) rágjunkmeg minden élelmiszert. Ezzel elősegítjük az emésztést.

3.Könnyen emészthető élelmiszerek

-bizonyos élelmiszereket sokkal több ideig emésztünk, így hosszabb ideig időznek a gyomorban, ahol közben beindulhat a rothadási folyamat. A szénhidrátokat (kenyér, burgonya, tésztafélék, gabonák, édességek, gyümölcsök) pl. 2 órán keresztül, a zsírokat (olaj, tejszín, vaj) 3 órán keresztül, a fehérjéket (hús, hal, tojás, tejfehérje, bab, borsó, szója) 4 órán keresztül emésztjük. Ha lehet ne keverjük a fehérjéket a szénhidrátokkal, hiszen így mindkettő emésztési ideje meghosszabbodik. A fehérjéket jobb, ha inkább zöldségekkel társítjuk.

4.Gyümölcsök fogyasztása

-2 órával a szénhidráttartalmú ételek után
-4 órával a fehérjetartalmú ételek után
-ne keverjük a gyümölcsöket és zöldségeket
-magvakkal, diófélékkel nyugodtan keverhetjük a gyümölcsöket

5.Vacsora

-úgy tartják, hogy lefekvés előtt legkésőbb 3 órával vacsorázzunk. 19-20 óra körül együnk utoljára, ezután már az emésztés lelassul, és a máj terhelődni fog. Heti rendszerességgel fogyasszunk olyan élelmiszereket, melyek segítik a méregtelenítést: fokhagyma, cékla, sárgarépa, saláta, káposzta, spenót, brokkoli, avokádó, grapefruit, piros szőlő.

6.Testmozgás

-naponta legalább fél órát mozogjunk

loading...