Kezdőlap EGÉSZSÉG 4 olyan vitamin, amelyre minden 30 év feletti nőnek szüksége van, mégsem...

4 olyan vitamin, amelyre minden 30 év feletti nőnek szüksége van, mégsem szedi senki!

A vitaminok nagyon fontosak a szervezetünk számára, ősszel minél több zöldséget, és gyümölcsöt fogyasszunk, vagy pótoljuk a hiányt étrendkiegészítő formájában. 30 éves kor felett érdemes jobban odafigyelni arra, hogy mennyi vitamint viszünk be a szervezetünkbe.

 

Az alábbi 4 vitamin elengedhetetlenül fontos a szervezet számára!

D-vitamin

Segíti a kalcium felszívódását, éppen ezért nagyon fontos a csontok egészségének megőrzése érdekében. Fiatalabb korban kell hangsúlyt fektetni a csontok egészségére, azért, hogy később ne kelljen küzdeni a különböző betegségekkel.

30-70 év között a szervezetnek 600 NE-nemzetközi egységre, 70 év felett pedig 800 NE-re van szüksége. Ezenkívül érdemes minél több friss narancslevet fogyasztani, és hagyjuk, hogy érje a napfény a bőrünket.

Folsav

A folsav egyfajta B-vitamin, elengedhetetlen a várandós nők számára, de minden egészséges szervezet számára nagyon fontos.

A szükséges napi mennyiség 400 mikrogramm, a várandósság ideje alatt 600 mikrogrammra kell növelni ezt a mennyiséget, szoptatás ideje alatt pedig 500 mikrogrammot szükséges naponta bevinni a szervezetbe. Folsavban gazdag élelmiszerek: spenót, lencse, avokádó, spárga.

C-vitamin

Elengedhetetlen többek közt a bőr egészsége, és szépsége érdekében. Fontos szerepe van a kollagén termelődésben, és a bőr regenerálódásában. Ahhoz, hogy bőrünk szép, és rugalmas legyen, naponta 75 mg C-vitamint kell minimálisan bevinnünk a szervezetünkbe.A terhesség ideje alatt ezt az adagot 80 mg-ra kell növelni, a dohányzó nők pedig legalább 110 mg C-vitamint kell szedjenek naponta. Magas C-vitamin tartalma van a brokkolinak, spenótnak, piros paprikának, és a szamócának, fogyasszunk belőle minél többet.

E-vitamin

Az életkor előrehaladtával növekszik a krónikus betegségek kialakulásának kockázata is. Az E-vitamin erős antioxidáns, semlegesíti a káros szabad gyököket, éppen ezért 30 éves kor felett ajánlott naponta 15 milligrammhoz juttatni a szervezetünk.

sok E-vitamint tartalmaz az olívaolaj, a repceolaj, és a kukoricaolaj, de nem szabad túlzásba vinni a fogyasztásuk. A szerecsendió, és az avokádó is igen gazdag E-vitaminban.

tudasfaja.com

loading...