Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 fájdalom-típus, ami közvetlenül valamilyen érzelmi állapothoz köthető

8 fájdalom-típus, ami közvetlenül valamilyen érzelmi állapothoz köthető

Hirdetés

Tudjuk, hogy betegségeink nagymértékben függnek a lelki egészségünktől, hangulatunktól, és a lelki beállítottságunktól is. Az optimista, tettre kész emberek sokkal később betegszenek meg, mint az állandóan nyavalygós, depressziós emberek.

Nézzük, milyen kapcsolat lehet az érzelmi állapotunk, és a betegségeink között!

Hirdetés

1.Fejfájás, migrén

-oka lehet a stressz, szorongás is. Ha rendszeresen fejfájással küzdünk, próbáljunk meg lazítani, meditáljunk. Lehetséges, hogy nem a fájdalomcsillapítóban kell keresni a megoldást.

2.Nyak

-azt jelezheti, hogy épp itt az ideje, hogy megbocsássunk magunknak, vagy a környezetünkben valakinek. Ne legyünk merevek, lazítsunk.

3.Vállak

-azt jelzi, hogy nagy érzelmi teher nehezedik ránk. Próbáljuk meg kifejezni azt, amit érzünk. Beszélgessünk barátainkkal.

4.A hát felső része

-úgy érezhetjük, hogy nem kapunk elegendő érzelmi támogatást, nem értékelnek, nem becsülnek meg eléggé. Mondjuk el partnerünknek, hogy mi nyomja a szívünk.

5.Derék

-pénzügyi gondokat jelezhet. Próbáljunk meg tudatosabban élni, tervezzünk előre, írjunk listát, vezessünk kiadási füzetet, és akkor megszabadulhatunk a görcsös fájdalomtól.

6.Könyök

-a rugalmasság hiányát jelzi, próbálunk ellenállni az életünkben végbemenő természetes változásoknak. Hagyjuk, hogy egy kicsit magától menjen az élet, ne görcsöljük, úgyis az fog történni, aminek történnie kell.

7.Boka

-túl pesszimisták vagyunk, adjuk át magunk az élet örömeinek. Vegyük észre, hogy milyen szép az élet, élvezzük miden pillanatát.

8.Láb

-depressziós hangulatra utalhat. Próbáljunk meg beilleszkedni, keressünk valami új hobbit, olvassunk, alkossunk.

Hirdetés