Kezdőlap EGÉSZSÉG 4 jele, hogy egy hónapon belül szívrohamod lesz

4 jele, hogy egy hónapon belül szívrohamod lesz

A férfiak és a nők esetében teljesen másak a szívroham tünetei, nagyban különböznek egymástól. A nők esetében a tünetek 30 nappal a szívroham előtt jelentkeznek- állítja egy tanulmány.

 

 

Íme 4 leggyakoribb tünet, amelynek a felismerésével időben észrevehető a szívroham:

Első tünet: légszomj

Azok a nők, akiknek légzési nehézségeik vannak, hatalmas kockázat áll fenn a szívroham esélyére. A légúti és a keringési rendszer szoros kapcsolatban van egymással, tehát amikor a szív kevesebb vért kap, a tüdőben kevesebb az oxigén, és ennek a következménye a légszomj.

Második tünet: izom gyengeség

A csökkent véráramlás az egész test számára oxigén hiányt okoz. Ilyen esetben romlik a vérkeringés, az izmok nem működnek megfelelően és izom gyengeség lép fel.

Harmadik tünet: verejtékezés

A megmagyarázhatatlan szédülés, majd az azt követő szédülés a szívroham tünetei közé tartozik. Ez különösen akkor lép fel, amikor az ülésből hirtelen felállunk, mert a vér nem érkezik meg időben az agyba.  Negyedik tünet: mellkasi szorítás

Amikor a koszorúér szűkül, megakadályozza a normális véráramlási folyamatot, és ez szúró érzést kelt a mellkasban. Először egy szúró fájdalom lép fel, majd a fájdalom érezhető.

A fenti tünetekre érdemes kellő figyelmet fordítani, mert időben felismerhetővé válhat egy súlyos, életveszélyes probléma. Ajánlott ilyen esetben felkeresni az orvost és figyelmet fordítani az életmódra.

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...