Kezdőlap EGÉSZSÉG Vigyázat! Nem mindenkinek szabad gyógyászati célra használni a csalánt!

Vigyázat! Nem mindenkinek szabad gyógyászati célra használni a csalánt!

Elhagyatott udvarokon, kertek végében, árokparton, mező szélén gyakran találkozhatunk a bosszúságot okozó csalánnal. Ha egyszer belelépünk, vagy megfogjuk, egy életre megjegyezzük, hiszen annyira csíp. Mivel nagyon gyorsan szaporodik, szinte lehetetlen megszabadulni tőle, nagyon sokan haragszanak rá.

Mielőtt elítélnénk, ismerkedjünk meg vele, hiszen számtalan gyógyhatással rendelkezik. Nagyon magas a vitamintartalma (A, B2, C, K), hasznos ásványi anyagokat (kalciumot, magnéziumot, vasat, szilíciumot) tartalmaz.

De ezenkívül nagy mennyiségű fehérje, és folsav is található benne. Megtisztítja a vért, és az egész szervezetet a méreganyagoktól, csökkenti a magas vérnyomást, ajánlott érelmeszesedés, és miómák esetén is. Kiváló vízhajtó, éppen ezért segítségével könnyen fenntarthatjuk a szervezetben az elektrolit egyensúlyt.

Laboratóriumi vizsgálatok alapján kimutatták, hogy a csalán méhösszehúzódást okozhat, ezért terhes nőknek nem ajánlott a fogyasztása.

Kiváló, és nagyon ízletes főzelék készíthető belőle. Ugyanúgy kell elkészíteni, mint a spenótot, de főzhetünk belőle akár krémlevest is. Ha valaki tisztítókúrához szeretné alkalmazni, akkor főzzön belőle teát, és 21 napon keresztül igyon meg 1-1 liternyit. Segítségével megszabadulhatunk az összes méreganyagtól, sokkal energikusabbak leszünk, és a sejtjeink is újjáélednek. Szebb lesz a hajunk, az arcbőrünk, és a körmeink is.

A csalán a haj számára is egy valóságos csodaszer. Készítsünk belőle főzetet, majd rendszeresen minden hajmosás után ezzel öblítsük le a hajunk. 6-7 alkalmazás után már látni fogjuk a változást, hajunk egészségesen fénylő, és erős lesz a csalánkúra hatására.

A legjobb, ha egy időben alkalmazzuk kívülről, és belülről is. Fogyasztását ne vigyük túlzásba, napi maximum 3 csészével igyunk csak meg.

Szerző: tudasfaja.com

loading...