Kezdőlap EGÉSZSÉG Terhesség alatt aranyér? Itt a legegyszerűbb megoldás, ami minden nőnek segített eddig!

Terhesség alatt aranyér? Itt a legegyszerűbb megoldás, ami minden nőnek segített eddig!

A terhesség egyik kellemetlen velejárója az aranyér, ami igen sok nőt kínoz. Nem kell kétségbeesni, hiszen számos megoldás létezik, így némiképp enyhíthető a probléma.

A várandósság ideje alatt a hormonális változások miatt a vénák, miként a végbél vénái is hajlamosabbak a tágulásra. A kezdetben még csak kis duzzanat sajnos nagyobb dudorrá, majd vérző aranyérré változhat idővel.

Már az első jelek észlelésekor érdemes kezelni, hogy minél hamarabb visszahúzódjon, és a szülés után se okozzon gondot.

Érdemes sokat mozogni, és rostban gazdag élelmiszereket, és sok folyadékot fogyasztani annak érdekében, hogy meg tudjuk előzni a bajt.

A széklet lazító étrend sokat segíthet a már kialakult aranyér esetében is. Sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű magvat, gabonát és joghurtot kell fogyasztani.

A mozgás segítségével a már kialakult aranyér tünteti is enyhíthetőek. Érdemes konzultálni egy szakemberrel, hogy a várandósság ideje alatt milyen, nem túl megerőltető mozgásforma választható.

Alváshoz válasszuk az oldalt fekvős pozíciót, így kevésbé nyomjuk az ereket, mintha háton feküdnénk. Aranyér esetén hangsúlyt kell fektetnünk az intim tisztálkodásra is, hiszen ezzel megelőzhetjük a kellemetlen viszketést is.

Minden mosakodás után a zuhanyrózsával alaposan tisztítsuk le a felületet, főleg, ha már kisebesedett, hogy meg tudjuk előzni a bakteriális fertőzést.

A hagyományos WC-papír helyett inkább használjuk a babák számára kialakított puha, nedves törlőkendőt. A kezelőorvosunk olyan kúpot vagy krémet írhat fel, amely segítségével nagyban csökkenthetőek az aranyér tünetei.

loading...