Kezdőlap EGÉSZSÉG Száraz bőr, kiszáradt szemek, görcsök? Íme 7 egészségügyi probléma, ami jelzi, hogy...

Száraz bőr, kiszáradt szemek, görcsök? Íme 7 egészségügyi probléma, ami jelzi, hogy baj van!

Pár hónappal ezelőtt, amikor hibásan húgyúti fertőzéssel diagnosztizáltak, elkezdtem egy tonna vizet inni, hogy kimossam a szervezetemből a baktériumokat. Meglepődtem, hogy ez az új gyakorlat mennyire felfrissíti az elmémet. 

 

 

A ködös elme a dehidráció (kiszáradás) egyik tünete. Bár nagyon triviálisan hangzik, az egészségünk javítása néha tényleg olyan egyszerű dolgokon múlik, mint hogy mennyit vizet iszunk.

A kiszáradás képes úgy hatni a szervezetünkre, hogy észre sem vesszük. Különösen a nyári hónapokban kell odafigyelni, amikor a fokozott verejtékezéssel még több víz távozik a testünkből. Íme, néhány olyan jel, amely a kiszáradásra utal.


1- Száraz szemek

Amikor ki vagy száradva, akkor a szervezeted nem képes annyi könnyet termelni, a kevés könny nem fogja olyan hatékonyan kimosni a szennyeződéseket a szem felületéről és ez irritációt okozhat.

2- Fáradt szem

Ilyenkor jellemző a homályos látás, a fejfájás, kettős látás. Ha elegendő mennyiségű vizet iszunk a nap folyamán, az segít hidratáltan tartani a szervezetet és a szem fáradtsága is megszűnik.

3- Görcsök

Ha nem vagyunk eléggé hidratáltak, az izmok sokkal hajlamosabbak görcsbe rándulni. Ezért fontos, hogy edzés közben vagy akár egy masszázs után is mindig fogyassz elegendő mennyiségű vizet.

4- Nátha és influenza

A kiszáradás az immunrendszert is gyengíti, így fogékonnyá válunk olyan betegségekre, mint a nátha vagy az influenza. Mindig maradj hidratált, hogy a szervezeted fel tudja venni a harcot a kórokozókkal szemben.

5- Száraz bőr

Ha nem vagy kellően hidratált a bőröd is kiszárad, ezzel együtt az ajkaid és a hajad is. Ezeknek a testrészeknek is, ahogyan minden sejtnek, megfelelő vízellátottság szükséges és mivel ezek a leglátványosabb részek, ezért itt mutatkozik meg a legegyértelműbben a szervezet vízhiánya.

6- Ködös elme

Ha a szellemi teljesítményed silányabb a szokásosnál, akkor mindig kérdezd meg magadtól, hogy mennyi vizet fogyasztottál aznap. A test csupán 2%-os vízvesztesége is befolyásolja a fizikai és szellemi teljesítményt. Tegyél magad mellé egy vizes palackotha az segít emlékezni a vízivás fontosságára.

7- VesekőA vesekő akkor alakul ki, amikor az ásványi sók benn rekednek a vesében. Ez nagy valószínűséggel akkor fordul elő, amikor a vizelet elegendő hidratáltság híján nagyon koncentrált. Ha nem fogyasztasz elég vizet, akkor nem fogod tudni megfelelően kiválasztani a salakanyagot és mindazt, amit alapvetően kellene.

tudasfaja.com

loading...