Kezdőlap EGÉSZSÉG Figyelmeztetés! Soha ne rágd a bőrt a körmeid mellett, eláruljuk miért!

Figyelmeztetés! Soha ne rágd a bőrt a körmeid mellett, eláruljuk miért!

Hirdetés

A hideg időjárásban sokkal hamarabb felszálkásodik a köröm melletti bőrrész, ilyenkor pedig hajlamosak vagyunk arra, hogy tépkedni kezdjük. Akinek gyulladt már be a köröm melletti bőrrész, tudja, hogy nem egy leányálom.

Utána bármire képesek lennénk, hogy a gyulladást megszüntessük, azonban sokkal jobb lenne, ha megelőznénk a problémát, mégpedig azzal, hogy nem tépkedjük, rágjuk a bőrt.

Hirdetés

A köröm végénél nagyon sok idegvégződés található, ezért sokkal érzékenyebb ez a rész. Ha egyszer begyulladt, akkor nehezen lehet megszabadulni a lüktető, fájó érzéstől, akár még fel is dagadhat.

A keletkezett seb akár el is fertőződhet, mindenképp kerüljük el az öncsonkító tevékenységeket, ha felszakadozott a bőr.

Ahelyett, hogy lerágnánk, vagy letépnénk a bőrrészt, inkább áztassuk 15 percig langyos vízben, majd vágjuk le óvatosan a körömszálkát, és krémezzük be, hidratáljuk.

Ha már elindult a gyulladás, akkor használjunk valami gyulladásgátló krémet.

A probléma kialakulását megelőzhetjük, ha kézmosás után gondosan mindig beápoljuk a kezünk, és nem hagyjuk, hogy kiszáradjon. Hidegben mindig viseljünk kesztyűt, és mosogatáskor húzzunk gumikesztyűt.

tudasfaja.com

Hirdetés