Kezdőlap EGÉSZSÉG A láb- és körömgomba lelki okai és egy hatékony módszer, ami örökre...

A láb- és körömgomba lelki okai és egy hatékony módszer, ami örökre megszünteti azt!

Hirdetés

Bár nem életet veszélyeztető egészségügyi állapotról van szó, mégis nagyon kellemetlen tünettel jár a bőr és a körmök gombás megbetegedése. Különösen a nyári időszakban érzi magát feszélyezve miatta az ember, de erre is van megoldás.

 

Hirdetés

A láb higiénéjéről egész évben fontos gondoskodni, hogy megőrizhessük egészséges állapotát. Sajnos a gombás betegséget elkaphatjuk másoktól is uszodákban, strandokon, szaunákban, ahol a párás, nedves környezet a leginkább kedvez nekik.

Mik a tünetek?

A tünetek bőrgomba esetén a viszketés, kipirosodás, bőr hólyagosodás és hámlás és komolyabb esetekben a bőr berepedése és enyhe vérzése is.

Körömbombánál a körömlemezek szélei felől induló rojtosodás, amely a köröm megvastagodásához, fehéres, sárgás, barnás elszíneződéshez vezet.

Nem ritka állapotról van szó, amely statisztikai adatok szerint az európai lakosság 4-20%-át érinti, ebből jellemzően a lábat érintő megbetegedés 80%-ot, a kezeket érintő 20%-ot tesz ki.

Hogyan előzhetjük meg?

Sajnos erre a problémára is vannak, akik sokkal hajlamosabbak, mint mások, ezért nagyon fontos a folyamatos odafigyelés.

A lábat mindig tisztán kell tartani. Lábmosás után alaposan meg kell szárítani mindenütt, külön gonddal a lábujj közökre.
Kerülni kell a műszálas zoknik viselését, kizárólag pamut zoknit érdemes hordani, amely kellőképpen tud szellőzni. Minden nap tiszta zoknit kell viselni.

Emellett kerülni kell az olyan lábbeliket, amelyek összeszorítják a lábfejet és a lábujjakat, akadályozva őket a szabadabb mozgásban. Érdemes félévente fertőtleníteni a lábbelit.

A mosógépen is ajánlott időszakosan lefuttatni egy üres, fertőtlenítő tablettás programot.

Gombás fertőzés kezelési lehetőségei

A gombát sikerrel kezelhetjük lokálisan alkalmazható gombaellenes szerekkel, kenőcsökkel, krémekkel, oldatokkal. Komolyabb fertőzés esetén pedig szájon át szedhető készítmények is kaphatóak.

Fontos emellett, hogy mindig rövidre vágjuk a körmeinket és tartsuk tisztán azokat. Igyekezzünk a lehető legjobban lereszelni a vastag rétegeket és ezután alkalmazzuk rajta az adott készítményt.

Soha ne használjuk az egészséges körmök vágásához azt, amelyet a fertőzötthöz. Rendszeresen fertőtlenítsük a körömápoló eszközöket. Ha manikűröshöz, pedikűröshöz megyünk, vigyük a saját készletünket.

Ha nyilvános helyre megyünk, soha ne járkáljunk mezítláb, mindig viseljünk papucsot.

Mindig viseljünk 100% pamut zoknit és kényelmesen tágas cipőt.

Alkalmazzunk megfelelő készítményeket és csökkentsük a cukor és finomított szénhidrát bevitelét.

tudasfaja.com

Hirdetés