Kezdőlap EGÉSZSÉG A pajzsmirigyprobléma 11 rejtett jele, amiről szinte senki sem vesz tudomást!

A pajzsmirigyprobléma 11 rejtett jele, amiről szinte senki sem vesz tudomást!

Hirdetés

A pajzsmirigy hormonok felelősek az anyagcsere szabályozásáért, a testhőmérsékletért, és a megfelelő pulzusszámért is. Az alábbi 11 tünet mind-mind pajzsmirigy problémát jelezhet, de az emberek többsége nem vesz róla tudomást vagy – sajnos – nem tulajdonít neki különösebb jelentőséget.

 

Hirdetés

Gyakori izom- vagy ízületi fájdalom: – Bizonyos esetekben megmagyarázható jelenség, azonban ha semmilyen kezelés hatására nem szűnik a fájdalom, akkor ajánlott felkeresni orvosunkat!

Puffadás és duzzanat: – A pajzsmirigyproblémák gyakran vezetnek puffadáshoz és duzzadt, vizes archoz.


Remegés és szorongás: – A pajzsmirigyhormonok befolyásolhatják más hormonok működését, mindez koncentrációs zavarokhoz, megmagyarázhatatlan remegésekhez és szorongáshoz is vezethet.

Súlyváltozások: – A hirtelen bekövetkezett súlygyarapodás, valamint a gyors fogyás szintén magyarázható pajzsmirigyproblémákkal. Ha minden ok nélkül hízunk vagy fogyunk, mielőbb keressük fel orvosunkat!

Rendszertelen menstruáció: – A pajzsmirigyproblémák a menstruációra is hatással lehetnek, bizonyos nők esetében túl hosszú ideig elnyúló ciklust vagy rendszertelen vérzést okozhatnak.

Változás a mentális funkciókban: – A pajzsmirigyhormonok elégtelen működésének hatására állandó fáradtság és szédülésérzés is tapasztalható.

Hőingadozás: – Pajzsmirigyproblémák esetén előfordulhat, hogy hideg időben kezdünk izzadni, melegben pedig hidegrázásuk van.Hajhullás, sápadt arc: – A pajzsmirigyproblémák hajhullást, gyenge, törékeny és száraz hajat eredményezhetnek, és az arcunk is hirtelen sápadttá válhat.

Fáradtság, ingerlékenység: – Csökkenhet az energiaszint, a pajzsmirigybeteg állandóan fáradttá, ingerlékennyé válhat. Ehhez még alvászavarok is társulhatnak.Bél problémák: – A székrekedés, a hasmenés mind a pajzsmirigy zavar tünetei közé tartozik. A pajzsmirigy hormonok miatt a szervezet bélrendszere felborul, vagy nem képes raktározni és hasmenést okoz, vagy székrekedést.

Túlzott bőrszárazság: – A berepedezett, hámló, viszkető és közben fájdalmas bőrt eredményezheti a pajzsmirigy hormon felborulása. A körmök szerkezete is megváltozik és vékonyabbak lesznek, könnyen berepedeznek.

Oszd meg te is, hogy más is tudjon róla! 

Hirdetés