Kezdőlap EGÉSZSÉG Neked is vannak ilyen fehér foltjaid? Ebben a betegségben szenvedsz!

Neked is vannak ilyen fehér foltjaid? Ebben a betegségben szenvedsz!

Vannak olyan emberek, akinek a bőrén fehér foltok jelennek meg. Egy kicsit olyan, mint, amikor a sötét ruhára klór cseppen, és kiveszi a színét. A vitiligoban szenvedő betegek elveszítik a bőrük melanintartalmát.

 

A melanin határozza meg a bőrünk, a hajunk, és a szemünk színét. Ha a melaninsejtek elpusztulnak, akkor ezek színe is sérül. Ha vissza szeretnénk szerezni bőrünk színét, és meg szeretnénk szabadulni a fehér foltoktól, próbáljuk ki az alábbi természetes módszereket.

1.Mustárolaj és kurkuma

Keverjünk el 5 teáskanál kurkumát 250 ml mustárolajjal, és a keverékkel kenegessük a problémás területet naponta kétszer.

2.Bazsalikom és citrom

Keverjünk el néhány csepp bazsalikomlevél kivonatot citromlével, és kenegessük 5-6 hónapon keresztül az elszíneződött bőrrészt.

3.Víz és réz

Egy réz edényt töltsünk fel tisztított vízzel, hagyjuk állni egy éjszakán át, majd másnap igyuk meg. A réz serkenti a melanin termelődést. Az eredmény szinte azonnal látható lesz.

4.Psoralea és tamarindusz magok

Áztassuk a magokat vízbe 4 napra, majd szárítsuk meg, és zúzzuk lisztté őket. A lisztet használatkor keverjük el mindig egy kis vízzel, majd a keletkezett pasztával kenegessük egy fél éven keresztül a bőrelszíneződést.

5.Retek mag

Öntsünk néhány evőkanál ecetet a retek magokból őrölt lisztre, majd ezzel a pépes masszával kenegessük a bőrelszíneződést.

 

loading...