Kezdőlap EGÉSZSÉG Mi történik, ha citromos vizet fogyasztasz? Ezt eddig biztosan senki sem mondta...

Mi történik, ha citromos vizet fogyasztasz? Ezt eddig biztosan senki sem mondta neked!

Hirdetés

A mosoly az egyik legnagyobb kincsünk, hatására az egész világ megváltozik körülöttünk! Mosolyogjunk sokat, látni, és érezni fogjuk a változást! Vigyázzunk azonban a szájhigiéniánkra is!

A csillogóan fehér fogak manapság már-már íratlan szabályként élnek a köztudatban, de ahelyett, hogy állandóan fogfehérítésre rohannánk, figyeljünk oda inkább arra, hogy mit eszünk. Van néhány olyan élelmiszer, amely elszínezi a fogakat!

Hirdetés

Kávé

A kávé eléggé savas, ezért meggyengíti a fogzománcot, és elszínezi a fogat. A szakértők tanácsa alapján ajánlott tejjel inni a kávét, így enyhíthetünk a savasságán, és kevésbé roncsolja a fogakat.

Meleg, citromos víz

Kétségkívül egészséges az emésztésre a citromos víz, de az erősen savas ital nagyon roncsolja a fogak szerkezetét. A citromlé kis repedéseket alakít ki a fogzománcon, és így a színező élelmiszerek sokkal hatékonyabban színezik el a fogat. Ha mindenképp citromos vizet akarunk inni, akkor inkább szívószállal igyuk, így némiképp elkerülhetjük, hogy direkt a fogakra jusson.

Tea

Főleg a zöldteának igen magas a savtartalma, ezért rendszeres fogyasztása által fogaink szürkések lesznek. A fekete tea pedig megsárgítja a fogzománcot.

Bor

Nem csak, hogy nagyon savas, de a vörösbor képes tartósan elszínezni is a fogat. Az alkohol elvonja a szervezetből a vizet, ezért csökken a nyáltermelés, és így kevésbé tudja lemosni a elszíneződést a fogakról.

Gyümölcsök, zöldségek

Ide sorolható a szeder, az áfonya, a cékla, a paradicsom. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne együnk többet belőlük, hanem inkább igyekezzünk fogat mosni fogyasztásuk után.

Kurkuma

Igen közkedvelt ez az egzotikus fűszer, sok élelmiszerbe használják színezőként is. Nem csak a bőrön, de a fogan is nyomot hagy rendszeres fogyasztása által.

tudasfaja.com

Hirdetés