Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Készítsd el ezt a szappant, és megszabadulhatsz a terhességi csíkoktól, a narancsbőrtől...

Készítsd el ezt a szappant, és megszabadulhatsz a terhességi csíkoktól, a narancsbőrtől és a hasi zsírtól!

A striák, vagyis a terhességi csíkok nem csak a várandósság ideje alatt jelenhetnek meg, hanem a magas súlyingadozás következtében is megnyúlhat és csíkosodhat a bőr. Készítsd el ezt a természetes, bőrápoló szappant, és szabadulj meg a különböző bőrproblémáktól!

A kávézaccot soha ne dobd ki, hiszen sokkal több mindenre használhatod, mint azt valaha gondoltad volna. Kiváló bőrradír készíthető például belőle, hiszen nem csak az elhalt hámsejtektől szabadít meg, hanem megújítja, és értékes tápanyagokkal tölti fel a bőrt.

Készítsd el ezt a természetes szappant, és többé soha nem fogsz boltit használni!

Hozzávalók:

  • 3-4 evőkanál kávézacc
  • 2 csésze olívaolaj
  • 2 csésze kókuszolaj
  • 1 teáskanál kakaó
  • 115 gramm hamulúg- a fa hamu vízben felforralva, majd leszűrve
  • 2 evőkanál őrölt kávé

Ezenkívül szükség lesz még olajjal kikent szappanformára, konyhai hőmérőre, mixerre, 2 inox edényre, inox keverőkanálra.

A szappan készítése közben vegyél fel védőruhát, és szemüveget, hogy ne spricceljen rád a forró lúg.

Elkészítés:

Keverd el a kávézaccot egy csésze (200 ml) hideg vízzel, és öntsd a keveréket egy akkora edényben,  hogy a zaccos keverék csak fele helyet foglalja el benne. Öntsd hozzá óvatosan a lúgot, vigyázz, mert amint kezd felmelegedni a keverék maró gőz fog keletkezni.

A legjobb, ha védőmaszkot is használsz. Kémiai hatásra a lúg kezdi hevíteni magát, ezért, amikor felmelegedett, tedd biztonságos helyre, távol a gyerekektől, és háziállatoktól. Öntsd az olajokat az inox edénybe, és melegítsd fel 38-43 fokosra, majd add hozzá a lúgos folyadékot, és keverd a mixerrel kb.

15 percen keresztül. Közben látni fogod, hogy szappanos állaga lesz a keveréknek. Ekkor add hozzá a kávét, és a kakaót is, majd óvatosan öntsd fel a kiolajazott formákat. Másnap kiveheted őket a formából, és tedd egy kartondobozba, hogy jól tudjanak szellőzni. Legalább 4 hét kell ahhoz, hogy a lúg ki tudjon párologni a szappanokból, és akkor lehet használni őket.

tudasfaja.com

loading...