Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Problémád van a tyúkszemmel, a bőrkeményedéssel? Ezzel a módszerrel erőfeszítések nélkül a...

Problémád van a tyúkszemmel, a bőrkeményedéssel? Ezzel a módszerrel erőfeszítések nélkül a múlté az egész!

Hirdetés

A nyári időszakban egyre többet járunk nyitott cipőben, és bizony ilyenkor nem vonzó egy megkérgesedett, bőrkeményedéssel, és tyúkszemmel teli láb.

 

Hirdetés

 

Tegyünk azért, hogy lábunk ápolt, és higiénikus legyen. Az alábbi módszer nagyon hatékony!

Az egyik legjobb természetes lábápoló szer a só. Szerezzünk be egy adag tengeri sót, de, ha az nincs, akkor jó lesz bármilyen durva só is. Öntsünk egy tálba meleg vizet, de ne legyen túl forró, és oldjunk fel benne egy fél csésze durva sót.

Áztassuk a lábunk benne legalább egy fél órán keresztül, közben pihenjünk, lazítsunk. A fél óra leteltével látni fogjunk, hogy a bőrünk valósággal megújul, puha, és bársonyos lesz. Hidratáljuk egy zsíros krémmel, és éjszakára húzzunk fel egy vékony pamut zoknit.


Lábunk sokkal puhább lesz, ha egy kevés almaecetet, vagy citromlevet is töltünk a vízhez. Egy héten két-három alkalommal ismételjük meg a kezelést, és radírozzuk át a sarkunk egy habkővel, vagy durvább kefével.

A kávézacc, kukoricadara, vagy a barnacukor is kiváló hámlasztó, megszabadít az elhalt hámsejtektől, és megújítja a bőrt.
Ne felejtsünk el minden hámlasztás után hidratálni.

E célból használhatunk a testápoló helyett olíva-, vagy kókuszolajat is. A repedezett, kisebesedett sarkat ápolhatjuk egy péppé zúzott banános pakolással.

Hirdetés
loading...