Kezdőlap EGÉSZSÉG Így védik ki az influenzát az orvosok és ápolók, miközben egyfolytában beteg...

Így védik ki az influenzát az orvosok és ápolók, miközben egyfolytában beteg emberekkel vannak körülvéve!

Hirdetés

Biztosan te is elgondolkodtál már rajta, hogyan lehetséges az, hogy az orvosok és ápolók, akik annak ellenére, hogy nap, mint nap körül vannak véve beteg emberekkel, mégis képesek megvédeni magukat a fertőzésekkel szemben.

 

Hirdetés

Néhány egészségügyi szakember megosztotta rendszeresen alkalmazott és bevált módszereit az olvasókkal, amely segít nekik, hogy az influenzaszezonban is egészségesek maradjanak.

1. Szedj természetes étrend kiegészítőket!

Rebecca Lee, regisztrált ápolónő szerint az influenza megelőzésének legjobb módja a D-vitamin, chlorella, kurkuma, bodza, omega -3 és ginzeng rendszeres szedése.

“Úgy tapasztalom, hogy ez a kombináció tökéletesen működik, akkor is, ha a tünetek első jeleit tapasztalva kezdjük el.”- mondja.

A klorella növeli az IgA antitestek szintjét az immunrendszerben, ami megakadályozhatja az influenzavírus terjedését és a környező sejtek fertőzését.

A D-vitamin növeli az immunrendszer hatékonyságát, ami nagyon hasznos azok számára, akik nem töltenek naponta 30 percet napfénynek kitett helyen. A D-vitamin bevitelének növelése elérhető tojás sárgája és gomba fogyasztásával is.

2. Alvás

Dr. Y. Pritham Raj, az Oregoni Orvosi Egyetem professzora azt állítja, hogy “az elsődleges influenza elleni védelem a megfelelő alvásmennyiség elérése.”

Elmondása szerint az immunrendszerünk nem működik teljes hatékonysággal, ha hiányt szenvedünk az alvásban és így sokkal fogékonyabbak vagyunk a fertőzésekre is.


3. Szedj vitaminokat!

Dr. Arielle Levitan a vitaminokra esküszik és képes egészséges és életerős maradni, még úgy is, hogy naponta rengeteg olyan pácienshez kerül közelségbe, akik köhögnek és tüsszögnek.

„Személyre szabott vitaminmennyiséget alkalmazok, ami tartalmaz megfelelő mennyiségű C-, D- vitamint és egyéb tápanyagokat, amelyek támogatják az immunrendszert.”- mondja.

4. Húsleves

Dr. Gustavo Ferrer pulmonológus, a „Cough Cures” (köhögés terápiák) szerzője, olyan influenza megelőzési módszerekkel foglalkozik, amelyek magukban foglalják a D-vitamin étrend kiegészítőként való szedését, amely tanulmányok alapján, kimutatottan képes csökkenteni az akut légzőszervi fertőzések kockázatát. Emellett probiotikumokat, amelyek támogatják az immunrendszert és fokhagymát, ami antimikrobiális hatású.

Azonban a kedvenc influenza-megelőzési trükkje ennél sokkal egyszerűbb. Egy olyan dolog, ami minden háztartásban könnyedén elkészíthető, az pedig nem más, mint a húsleves

5. Papírzsebkendő helyett tüsszents a ruhád karjába!

Dr. Terry Layman szerint, amikor zsebkendőbe tüsszentünk, a baktériumok közül néhány behatol a szövetbe, de sok a kézen landol, ahonnan öntudatlanul is elterjeszthetjük őket más területekre is. Az influenza vírus szilárd felületen 24 órán át életképes marad.

Az orvosok így azt tanácsolják, hogy bárhol is légy, próbálj a ruhád karjára tüsszenteni, tehát könyökből hajlítsd be a karod, és úgy tüsszents oda.

6. Moss kezet!

Dr. Berry Stepheny, a Kansas Egészségügyi Rendszer műtéti osztályának adjunktusa egyetért, és azt mondja: “A legjobb módja annak, hogy elkerüljük az influenzával való küzdelmet, ha rendszeresen erőteljes kézmosást végzünk. A másodpercek nem számítanak.”

Moss kezet alaposan szappannal, meleg vízzel legalább 15 másodpercig. Ügyelj rá, hogy minden felületet elérj és ne csak a kézfejed és a tenyeredet tisztítsd át elnagyolva. A leggyakrabban kimaradó részek az ujjak közei, és az ujjbegyek.

7. Töröld a kezed száraz törülközőbe

Az Alkalmazott Mikrobiológia Folyóirat új tanulmánya szerint a kézszárítók 1300-szor több csírát terjesztenek a környezetbe, akár 3 méter távolságba is. Ha ez nem volna elég, arra is rájöttek, hogy a csírák többsége a gyermekek arcára landol.

tudasfaja.com

Hirdetés