Kezdőlap EGÉSZSÉG Így enyhítheted a gyomorégést! Házi praktikák, amelyek mindig beválnak!

Így enyhítheted a gyomorégést! Házi praktikák, amelyek mindig beválnak!

92617458 - the photo of cartoon stomach on woman's body against white background, acid reflux disease symptoms or heartburn

Gyomorégéssel egyre több ember küzd napjainkban, és igencsak kellemetlen tud lenni. Arról nem is beszélni, hogy az erős gyomorsav-túltengés mennyire egészségtelen. Derítsd ki mi az oka, és szabadulj meg a kínzó tünettől is.

 

Néhány egyszerű házi praktikát mutatunk annak érdekében, hogy könnyen megszabadulj a gyomorégéstől!

Ha a nyelőcső és a gyomor közötti izomgyűrű nem zár rendesen, akkor a gyomorban keletkezett sav visszaszivárog a nyelőcsőbe, és igen kellemetlen panaszokat tud okozni. A túl zsíros, vagy fűszeres ételek gyakori fogyasztása következtében a gyomorsav szintje még jobban megnő.

Szódabikarbónás víz

Egy pohár vízben oldj fel egy teáskanál szódabikarbónát, és idd meg. Szinte azonnal enyhülni fognak a tüneteid, sőt még a puffadást is csökkenti ez a keverék.

Tej

Van, akinek segít egy pohár hideg tej is, de persze ez attól is függ, hogy ki hogyan reagál a tejre. Mert van akinél a laktóz szélgörcsöket, és puffadást okozhat.

Édeskömény vagy gyömbér tea
Kisgyerekeknél is nagyon hatásos ez a tea, ha szélgörcsökkel küzdenek. Savtúltengés esetén fogyassz el egy csésze édeskömény teát, és meglátod, hogy pillantok alatt helyrejön az emésztésed. A gyömbér is ugyanilyen hatással van.

Ha gyakran küzdesz gyomorégéssel, kerüld az alkoholos italokat, a kávét, a zsíros, fűszeres, nehéz ételeket. Ha rendszeresen küzdesz erős gyomorégéssel, akkor fordulj szakemberhez, mert komoly egészségügyi oka is lehet a problémának.

tudasfaja.com

loading...