Kezdőlap EGÉSZSÉG Így enyhítheted a gyomorégést! Házi praktikák, amelyek mindig beválnak!

Így enyhítheted a gyomorégést! Házi praktikák, amelyek mindig beválnak!

Hirdetés

Gyomorégéssel egyre több ember küzd napjainkban, és igencsak kellemetlen tud lenni. Arról nem is beszélni, hogy az erős gyomorsav-túltengés mennyire egészségtelen. Derítsd ki mi az oka, és szabadulj meg a kínzó tünettől is.

 

Hirdetés

Néhány egyszerű házi praktikát mutatunk annak érdekében, hogy könnyen megszabadulj a gyomorégéstől!

Ha a nyelőcső és a gyomor közötti izomgyűrű nem zár rendesen, akkor a gyomorban keletkezett sav visszaszivárog a nyelőcsőbe, és igen kellemetlen panaszokat tud okozni. A túl zsíros, vagy fűszeres ételek gyakori fogyasztása következtében a gyomorsav szintje még jobban megnő.

Szódabikarbónás víz

Egy pohár vízben oldj fel egy teáskanál szódabikarbónát, és idd meg. Szinte azonnal enyhülni fognak a tüneteid, sőt még a puffadást is csökkenti ez a keverék.

Tej

Van, akinek segít egy pohár hideg tej is, de persze ez attól is függ, hogy ki hogyan reagál a tejre. Mert van akinél a laktóz szélgörcsöket, és puffadást okozhat.

Édeskömény vagy gyömbér tea
Kisgyerekeknél is nagyon hatásos ez a tea, ha szélgörcsökkel küzdenek. Savtúltengés esetén fogyassz el egy csésze édeskömény teát, és meglátod, hogy pillantok alatt helyrejön az emésztésed. A gyömbér is ugyanilyen hatással van.

Ha gyakran küzdesz gyomorégéssel, kerüld az alkoholos italokat, a kávét, a zsíros, fűszeres, nehéz ételeket. Ha rendszeresen küzdesz erős gyomorégéssel, akkor fordulj szakemberhez, mert komoly egészségügyi oka is lehet a problémának.

tudasfaja.com

Hirdetés