Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Ha így fogyasztod a vizet, beindulnak a zsírégető mechanizmusok és kitisztul a...

Ha így fogyasztod a vizet, beindulnak a zsírégető mechanizmusok és kitisztul a tested a méreganyagoktól!

Hirdetés

Az oxigén után a víz a második legalapvetőbb dolog a szervezet számára. A víz szabályozza a testhőmérsékletet és a testsúlyt, tápanyagokat szolgáltat a sejteknek és segít eltávolítani a bomlástermékeket a szervezetből.

 

Hirdetés

Nagyon fontos, hogy a szervezetünk elegendő vízhez jusson minden nap. Máskülönben komoly problémák jelentkezhetnek.

Nem tartalmaz kalóriát, sem zsírt. Emellett csökkenti az étvágyat, hozzájárul a méregtelenítéshez és a zsírégetéshez.

Az emberi test minimum 1,5-2 liter vizet igényel naponta. Vannak bizonyos helyzetek, amikor ennél többre is szükség van. Lentebb olvashatsz 4 állapotról, amelyek fennállásakor ajánlott a vízfogyasztást növelni.

Túlsúly

Ha meg akarsz szabadulni az extra kilóktól, akkor növelned kel a napi vízfogyasztásodat. Emellett minden fizikai aktivitással töltött órában innod kell 1-3 pohár vizet.

Meleg vagy hideg

Melegben (+24 °C-tól) és hideg időben (+5 °C alatt) több vízre van szükség a vízháztartás és a testhőmérsékelet megfelelő fenntartásához.Fehérje diéta

Emelkedett fehérjebevitel mellett a vízfogyasztást is fokozni kell. Igyál egy pohár vizet azonnal ébredés után. Segíteni fog a szervezet tisztulásában.

Kávé fogyasztás

A koffeines italok (tea, kávé) vízhajó hatásúak. Ezért fogyassz 4 dl vizet minden elfogyasztott csésze koffeines ital után. Gyümölcslevek, kompótok és a levesek nem töltik fel a víztartalékaidat.

A víz, amit iszol, kissé hűs kell legyen. A szervezeted így jobban fel tudja szívni. A dehidratáltság első jele a fáradtság. Ha a szervezeted kevesebb vízhez jut, mint méreganyaghoz, az negatívan hat az immunrendszerre.

Ebből következően az anyagcseréd és az emésztésed zavart lesz. Azonban ne igyál túl sok vizet (max 4dl) egyszerre, mert az nem hozza meg az elvárt előnyeit. Igyál 1-2 kortyot egyszerre. Ha lehetséges, fogyassz szénsavmentes vizet.

Forrás: otletdivak.com

Hirdetés