Kezdőlap EGÉSZSÉG Fehér folt van a körmödön? Erre figyelmeztet!

Fehér folt van a körmödön? Erre figyelmeztet!

Gyakori tünet a körmön, amikor egy fehér csík vagy apró fehér pöttyök jelennek meg. A probléma mögött valamilyen belső hiánybetegség áll fenn, amit ha nem pótolunk idejében, akár betegségek kialakulásához is vezethetnek.

Lássuk milyen vitaminok hiányoznak a szervezetből!

A-vitamin

A szem egészsége és a bőr szépsége szempontjából nagyon fontos, ha hiány van a szervezetben ebből a vitaminból, akkor problémák léphetnek fel a látásunkkal és a bőrünkkel. Ha szeretnénk pótolni ennek hiányát a szervezetben, akkor több sárga színű növényt kell fogyasztanunk, mint sütőtököt, sárgarépát, de a tengeri halak és más állati eredetű táplálékok is biztos forrásai a vitaminnak.

Kalcium

A kalcium fontos szerepet tölt be az egészséges csontok és fogak felépítésében, emellett védi a körmöket a környezeti ártalmaktól, és izom összehúzódások elkerüléséért is felel. Ha nincs elegendő kalcium a szervezetben, csontritkulás, fogszuvasodás és köröm problémák is felléphetnek. Ha pótolni szeretnénk a kalcium hiányát, akkor fogyasszunk több tejterméket, szóját, szardíniát vagy brokkolit.

Cink

A szép bőrért és a megfelelő anyagcsere működésért felelős, valamint erősíti az immunrendszert is. Ha nem viszünk a szervezetbe elegendő cinket, szervezetünk nem lesz elég ellenálló a betegségekkel szemben és hajlamosabbak leszünk különféle vírusos és bakteriális fertőzésekre, betegségekre. A cink pótlására a legalkalmasabb a borjúmáj, marhahús, babfélék, búzacsíra, olajos magvak – tökmag, mandula, dió.

Vas

A vas hiánya fontos az egészséges vér szempontjából, ha vashiányban szenvedünk, vérszegénység, fáradtság, sápadtság, köröm problémák léphetnek fel. Az állati eredetű élelmiszerekben sok vas található, ajánlott ezek fogyasztása.

Ha szeretnénk száz százalékig meggyőződni arról, hogy pontosan milyen probléma áll a körmünkön lévő fehér foltok mögött, keressük fel orvosunkat és kérjünk egy részletes kivizsgálást. Higgyük el, sok betegséget megelőzhetünk ezzel!

Szerző: tudasfaja.com

loading...