Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt az 5 élelmiszert soha ne melegítsd fel a mikróban, ha jót...

Ezt az 5 élelmiszert soha ne melegítsd fel a mikróban, ha jót akarsz magadnak!

A tudatos és egészséges életmód hívei nagy ellenségei a mikrohullámú sütőnek. Nem állítjuk, hogy a mikró egészséges, de néhanapján szükségünk lehet rá. Vannak azonban olyan élelmiszerek, melyeket szigorúan tilos a mikróban felmelegíteni.

 

1. Tojás héjastól

A tojás nagyon felmelegszik a héjban, a hő hatására megduzzad. A héj nem tágul ki, éppen ezért a tojás egy idő után ki akar törni belőle, és szétrobban.

2.Anyatej

Összetételének köszönhetően nem melegszik egyenletesen. Egyes részek benne nagyon forrók lesznek, míg mások hidegen maradnak.

3.Bors

Néhány borsosabb étel akár tűzveszélyes is lehet. Ha nagyon felforrósodik a borsban levő illóolajok lángra is kaphatnak. Legyünk óvatosak!

4.Szárított vagy fagyasztott gyümölcs

Ne olvasszuk ki a mikróban a fagyasztott gyümölcsöket, mert a cukor a folyamat hatására rákkeltővé alakulhat. A szárított gyümölcsök pedig, ha túlságosan ki vannak száradva, akár fel is robbanhatnak.

5.Brokkoli és sárgarépa

Ha mikrózzuk a brokkolit, a benne levő tápanyagok legalább 97%-a elvész. Ezzel szemben, ha a tűzhelyen melegítjük újra, vagy készítjük el, akkor a tápanyagok csupán 11%-a sérül. A sárgarépát sem szabad mikrózni, mert a benne levő ásványi anyagok szikrát okozhatnak a mikró belsejében.

tudasfaja.com

loading...