Kezdőlap EGÉSZSÉG Amiről szinte senki nem tud – Ezért tegyél hagymát a nyakadra!

Amiről szinte senki nem tud – Ezért tegyél hagymát a nyakadra!

Ősrégi konyhai fűszerünk a vöröshagyma, amely nemcsak ételeinket ízesíti, de az egészségünket is helyrehozza néhány, nagyanyáink által is őrzött módszerrel.

 

 

A magyar tájnyelv hajmának, zsidó szalonnának és mózes pecsenyének is nevezi a vörös hagymát. Már az egyiptomiak is ismerték jótékony hatását, Ízisz szent növényének tartották. A növekedés és a termékenység szimbóluma volt. Wales jelképeként használja, mivel a középkorban csatát nyertek a kelta wales-iek a hagyma segítségével. Hazánkba Közép-Ázsiából került, és milyen jól jártunk vele!

Ha a nyakra helyezzük, korunk egyik leggyakoribb betegségét, a pajzsmirigy betegséget kezelhetjük vele.Ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, a betegek fáradtságról, aluszékonyságról panaszkodnak. Ha túl sok hormont termel, az sem jó. Részletesen a pajzsmirigy betegségek tüneteiről és a kezelés lehetőségeiről. Pajzsmirigyünk a nyak elülső részén, a légcső két oldalán, alul helyezkedik el. Nőkben maximálisan 18 cm3, férfiakban 25 cm3 térfogatú. A mirigy két hormont termel, ezek a tiroxin és a trijódtironin. A hormonok képzéséhez a szervezetnek jódra van szüksége.Lássuk hogyan kezelhetjük pajzsmirigyünket hagymával, külsőleg!

Lefekvés előtt vágjunk félbe egy lila hagymát vagy egy vöröshagymát úgy, hogy a belső részével alaposan bemasszírozzuk a nyakat. Alkalmazhatjuk úgy is, hogy hogy kifacsarjuk a hagyma levét és géz lapokba áztatjuk, amit 30 percre a nyakra helyezünk.A hagyma igazi csodákra képes a zokniba helyezve is, amelynek hatásáról az alábbi linkre kattintva olvashatunk:

Tégy egy kis darab hagymát a fogadra, hihetetlen dologban lesz részed!

A pajzsmirigy betegség láthatatlan, kevésbé ismert jeleiről pedig az alábbi linkre kattintva olvashatunk többet:

10 kevésbé ismert jele, hogy baj van a pajzsmirigyeddel!

Szerző: tudasfaja.com

loading...