Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezt szedd a gyomorsav ellen: A bükki füvesember tanácsai gyomorsav túltengés esetére!

Ezt szedd a gyomorsav ellen: A bükki füvesember tanácsai gyomorsav túltengés esetére!

Hirdetés

Ezek a növények sok esetben AZONNAL csökkenteik a tüneteket.

 

Hirdetés

Létezik egy kóros állapot, ami nagyon sokaknak keseríti meg a hétköznapjait, és talánt e is találkozál már velük.

A gyomorégést a nem megfelelő időben, vagy nem megfelelő mennyiségben termelődő gyomorsav okozza, amely irritálja, marja a gyomor nyálkahártyáját.

A gyomor üres állapotban is termel nedvet, azonban ilyenkor erősen nyálkás (mucin tartalmú), lúgos vegyhatású gyomornedv keletkezik.

Ez a gyomornyálkahártya megvédésében nagy jelentőségű, mivel a mucinnak erős savmegkötő képessége van. Bizonyos tényezők azonban zavart keltenek a gyomornedv termelődésében, így akkor is savas gyomornedv termelődik, amikor nincs szükség emésztésre.

Leggyakrabban emésztési probléma, a rendszertelen étkezés, a túl sok zsíros és fűszeres étel, a kevés víz fogyasztása, vagy a szervezet elsavasodása okozza.



Kiválthatja stressz, lehet lelki eredetű, de bizonyos betegségek, mint például a szívbetegség egyik tünete is.

Gyuri bácsi, a bükki füves ember gyomorsav túltengés ellen ajánlott teakeverékét érdemes kipróbálni, bizonyítottan hat, rengeteg ember próbálta már ki, és szüntette meg vagy hozott jelentős enyhülést a gyomorbántalmakra.

Ez egy enyhe nyugtató, gyomorsavcsökkentő, valamint gyulladáscsökkentő teakeverék.

Összetevői: Orbáncfű 10, Cickafark 6, Lándzsás útifű 6, Fehér árvacsalán 4, Csalánlevél 4 egység

(Egy egység mindig azonos mennyiséget jelöl. Ha egy egységnek például egy evőkanálnyi mennyiséget veszel, akkor a teakeveréked így áll össze: 10 evőkanál orbáncfű, 6 evőkanál cickafark, stb.)

A tea fő alkotóeleme az orbáncfű, ami feszültségoldásban, emésztés megsegítésében egyaránt jeleskedik. A gyomoridegesség miatti savtúltengésre ez a keverék nagyon jó. A cickafark gyulladást csökkent és gátol, szelet hajt, görcsöket old. Antibiotikus és sebhámosító hatású, étvágyjavító és emésztést serkentő. A lándzsás útifű alkalmas az irritált nyálkahártyák bevonására és szintén gyulladáscsökkentő hatással is bír. A fehér árvacsalán erősen csökkenti a gyomorsav termelődését. A csalánlevél a gyomor hurutos megbetegedéseiben, gyomorgörcsök és – fekélyek, bélfekélyekre is egyaránt javasolt.

A keverék előállítása a következőképpen ajánlott: Fogj egy evőkanalat, és egy nagyobb műanyag dobozt vagy egy nagyobb befőttesüveget a keverék elkészítéséhez, tárolásához. A lényeg, hogy ne fémdoboz legyen, mert a fémet a gyógyfű nem szereti.



Kezdd el adagolni a gyógyfüvet: 10 kanál orbáncfű, 6 kanál cickafark, 6 kanál útifű, 4 kanál fehér árvacsalán, 4 kanál csalánlevél. Folytasd az adagolást mindaddig, amíg az edény háromnegyedig meg nem telt. Ekkor jól rázd össze a keveréket. Ha befőttesüveget használsz, azt sötét helyen tárold, vagy egyszerűen csak rakd bele egy sötétítő zacskóba, esetleg alufóliázd körbe az üveget. Javaslom, hogy a tároló edényre írd rá, hogy mit tartalmaz. A maradék teákat csomagold el, mert azok önmagukban is fogyaszthatók, de együttesen a megadott arányban optimálisan erősítik egymás hatását.

Elkészítési mód és adagolás:

A keverékből egy evőkanálnyit forrázz le 2 dl vízzel, majd hagyd 15 percig lefedve állni. Ezután szűrd le. A teakeverékből naponta 1-3 csészényi fogyasztható. Lehetőleg ne ízesítsd.

Figyelmeztetések:

Várandósok, szoptatósok, kisgyerekek ne fogyasszák. Ezt a teát nyáron ne idd az orbáncfű tartalma miatt (fényérzékenységet okozhat).

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés