Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 fontos jel, ami arra utal, hogy nem iszol elég vizet!

8 fontos jel, ami arra utal, hogy nem iszol elég vizet!

Hirdetés

Már a vízcsapon is az folyik, hogy nem fogyasztunk elegendő folyadékot ebben a nagy kánikulában. Vizet azonban nem csak akkor kell inni, amikor melegünk van, vagy szomjasak vagyunk.

A napi 2-3 liter víz elfogyasztása kötelező, ahhoz, hogy szervezetünk megfelelőképp működjön. Ha nem ittunk elegendő vizet, a szervezetünk jelezni fog. Az alábbiakban 8 olyan tünetet mutatunk, melyek arra utalnak, hogy nem fogyasztottunk elegendő vizet.

Hirdetés

1.Fejfájás

Ha gyakran szenvedünk fejfájástól, ez annak is lehet a jele, hogy nem ittunk elegendő vizet. Mielőtt fájdalomcsillapító után nyúlnánk, igyunk meg egy pohár vizet. Valószínű, hogy egyből megoldódik a problémánk.

2.Szájszárazság

Azt jelezheti, hogy nem ittunk elég vizet. Vigyünk mindenhová magunkkal egy kis üveg vizet, és kortyolgassunk belőle.

3.Száraz bőr

A dehidratáció leghamarabb a bőrön jelentkezik. Ha kiszáradt, és hámlik a bőrünk, azt jelezheti, hogy nem ittunk elég vizet. Gyorsan pótoljuk a hiányt.

4.Éhség

Ha evés után rövid idővel ismét éhségérzet tőr ránk, akkor azt jelenti, hogy a vizet hiányolja a szervezetünk. Ez a kiszáradás első jele lehet, de még jelentkezhet hányinger, szédülés, húgyúti fertőzése, székrekedés, magas koleszterinszint, szorongás.

5.Száraz szemek

Ha vízhiánnyal küszködünk, szemeink, és könnycsatornánk kiszáradnak, melynek következtében égő, fájó érzés léphet fel.

6.Ízületi fájdalom

Ha nem iszunk elegendő vizet, akkor a porcok, és porckorongok nem tudnak megfelelően működni, ezért csukló, boka, -és térdfájdalommal kell számolnunk.

7.Izomgyengeség

Ha nem iszunk elegendő vizet, csökken az izomtömeg, fájdalom, és gyulladás léphet fel.

8.Fáradtság

Ha nincs elegendő víz a szervezetünkben, a vér nem tudja megfelelően szállítani az oxigént. Az oxigénhiány fáradtsághoz, és álmossághoz vezet.

Hirdetés
loading...