Kezdőlap EGÉSZSÉG Hasfájás, puffadás, görcsök, rendszertelen széklet? Ezek a jelei, hogy nagy a baj!

Hasfájás, puffadás, görcsök, rendszertelen széklet? Ezek a jelei, hogy nagy a baj!

Hirdetés

Hasfájás, puffadás, görcsök, rendszertelen széklet? Ezek a tünetek mind arra utalnak, hogy valami gond van az emésztéseddel. Ha a vastag-, vagy a vékonybél területén problémák lépnek fel, akkor az alábbi tüneteket észlelheted.

 

Hirdetés

 

1.Cukros élelmiszerek utáni sóvárgás

Ha felborult a bélflóra egyensúlya, akkor nagyon elkezded kívánni a cukros élelmiszereket. Kezdetben úgy érezheted, hogy normális az édesség utáni sóvárgás, de idővel kórossá alakulhat már a dolog.

2.Pszichológiai problémák

Az agy és a belek között szoros összefüggés van, éppen ezért, ha az egyik területen probléma van, akkor a másik területen is betegségek kialakulásával kell számolnunk. A depresszió, a stressz, a szorongás mind hatással lehet a bélműködésre is.


3.Megemelkedett vércukorszint

A belek egyik fő szerepe, hogy feldolgozzák az élelmiszert, a tápanyagokat, beleértve a cukrot is. Ha nem működik rendesen a bélrendszerünk, anyagcsereproblémák magas vércukorszint, vagy cukorbetegség alakulhat ki.

4.Bőrgyógyászati problémák

A bőrproblémák kialakulását nagyon sok minden okozhatja, többek közt a vegyszerek használata, hormonális problémák, ultraibolya sugárzás, de a bélrendszeri betegségek is. Ha hosszú időn keresztül bőrproblémával, pl. ekcémával, pikkelysömörrel küzdünk, keressünk fel egy szakembert.


5.Emésztési problémák

Gázképződés, puffadás, hasmenés jelezheti, hogy a bélrendszerünk nem működik megfelelően, felbomlott a bélflóra egyensúlya, és túlszaporodtak a káros baktériumok.

6.Rossz szájszag

A bélflóra egyensúlyának felbomlása, a rossz emésztés, és a kellemetlen lehelet okozója is lehet.

tudasfaja.com

Hirdetés