Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI INTIMITÁS 6 tévhit a női havi periódusról! Minden nőnek tudnia kell róla!

6 tévhit a női havi periódusról! Minden nőnek tudnia kell róla!

A legtöbb nő egy életen át szenved a havonta jelentkező menstruációs napoktól. Kibírhatatlan, borzasztó, fájdalmas-mondják a legtöbben.

Mi lenne, ha közelebbről megismerkednénk a menstruációval, és nem mint egy átok, hanem mint áldás tekintenénk rá?

Nézzük, milyen tévhitek keringtek eddig a fejünkben a menstruációval kapcsolatosan!

1. A ciklus 28 napig tart

Ha stresszelni kezdtél, hogy a te menstruációs időszakod nem 28 napig tart, akkor megnyugodhatsz. Nem szentírás a 28 nap, 21-35 nap között még teljesen normális.

2. Ez a vérzés egészségtelen

Semmi egészségtelen nincs a menstruációs vérzésben, csupán azért néz ki másként, mint az átlagos vér mert szöveteket, vért, és méhváladékot is tartalmaz. Sok vizet, és vasat tartalmaz.

3.A PMS csak fejben létezik

Ez egy tévhit, nem csak a fejben van, hiszen a nők 50%-a szenved a problémától. Egy-két héttel a menstruáció előtt feszülhet a has, kínozhat rossz közérzet, hangulati ingadozás, hányinger, görcsök.

4.A menstruáció ideje alatt nem lehet teherbe esni

Valóban, elég kicsi az esélye, de mégis megtörténhet. Tudtad, hogy egy sperma akár 5 napig is életképes? Ez azt jelenti, ha nem védekeztél a menstruáció ideje alatt, akkor lehet, hogy a bent maradt sperma még az ovuláció idején is aktív lesz.

5.Kívánod a szexet ilyenkor is

Ez teljesen normális állapot, és nem tiltott ilyenkor a szexuális együttlét, csak másképp kell egy kicsit tervezni a dolgokat.

6.Nem szabad sportolni!

Ez egy tévhit! Az egyes sportok kifejezetten jót tehetnek ilyenkor, csak éppen mielőtt belevágnánk, konzultálni kell egy szakemberrel!

loading...