Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 természetes módszer a szűnni nem akaró körömgomba leküzdésére!

6 természetes módszer a szűnni nem akaró körömgomba leküzdésére!

Hirdetés

A pedikűr, amelyért sok pénzt kiadtál, lehet, hogy nem kívánt meglepetést hagyott maga után, mégpedig egy körömgombát? Vagy talán egy uszoda zuhanyzójából sikerül nem túl szép emléket szerezned?

Bár ártalmatlanul indul el fehér majd sárga foltok formájában a körmön vagy az alatt, azután kezd egyre vastagabb és töredezettebb körmöket eredményezni. Sajnos a gomba hajlamos ott fenn is maradni, mert szívesen tanyázik meleg és párásabb környezetben, amit egy hosszú órákra cipőbe zárt láb meg is tud adni neki.

Hirdetés

Ha bőrgyógyásznál teszel látogatást a problémáddal, akkor valószínűleg kapsz egy receptet valamilyen szájon át szedhető gyógyszerről, amely nem csak, hogy nagyon drága, de általában még nem is működik és mellékhatásokkal is járhat. Azonban, mint a legtöbb egészségügyi problémára, erre is vannak hatékony természetes gyógymódok, amiket érdemes alkalmazni. Lássuk, melyek azok!

1. Wick VapoRub kenőcs

Ismert gombaellenes összetevőket, például kámfort és eukaliptuszolajat tartalmaz. Egy tanulmány szerint azok közül, akik egy fültisztító pálcikával legalább naponta egyszer alkalmazták a kenőcsöt a körmükön, 20% teljesen megszabadult a körömgombától.

2. Listerine és fehér ecet

A szájvíz olyan összetevőket tartalmaz, mint a timol és a mentol, amelyek gombaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, és az ecet savas, ami kellemetlen környezetet nyújt a gombák számára. Kombináld a két folyadékot 1:1 arányban és áztasd a lábujjaidat legalább 45-60 percen keresztül naponta egyszer.

3. Kukoricaliszt

A kukoricalisztet már régóta használják a rózsák gombás megbetegedésére is, tehát mindenképpen rendelkezik gombaölő tulajdonságokkal. Önts kukoricalisztet egy tálba, keverj hozzá annyi meleg vizet, hogy pasztaszerű állagot kapj, hagyd kihűlni, majd kend be vele az ujjaidat és hagy rajta legalább egy órára. Egyszer egy héten végezd ezt el.

4. Pau d’arco (lapacho) tea

A dél-amerikai fa belső kérge gombaellenes vegyületeket tartalmaz, és a laboratóriumi vizsgálatok arra utalnak, hogy ugyanolyan hatásos, mint gyógyszertári gombaellenes szerek. Két lapacho tea filter felhasználásával készült oldatban áztasd a lábadat egy nap kétszer 20 percig.

5. Teafa- vagy oregánóolaj

A teafaolajat évek óta használják a bőrbetegségek, különösen a gombás fertőzések leküzdésére. Az oregánó olaj timolt tartalmaz, amely szintén gombaellenes hatású. Cseppents néhány csepp olajat naponta kétszer az érintett körmökre.

6. Urea kenőcs

Segíti a beteg részek feloldódását, amíg az egészséges részeket érintetlenül hagyja, Mindenképpen beszélj a kezelőorvosoddal ennek a krémnek a használata előtt. A köröm nagy részének eltávolítása után a terület sokkal érzékenyebb a fertőzésekre.

tudasfaja.com

Hirdetés