Kezdőlap EGÉSZSÉG 4 titkos trükk, amivel nem kell az újévi másnapossággal küzdened!

4 titkos trükk, amivel nem kell az újévi másnapossággal küzdened!

Bizonyos tanulmányok alapján kimutatták, hogy a kis mértékben elfogyasztott, jó minőségű vörösbor jóttesz a szív egészségének, azonban vigyázni kell arra, hogy miből, és mennyit iszunk.

Szilveszterkor hajlamosak az emberek arra, hogy többféle italt összekeverjenek, és mértéktelenül igyanak, és ennek majd másnap érzik a kellemetlen hatását.

Az alábbiakban néhány egyszerű másnaposság elleni praktikát mutatunk, melyeket szükség esetén nyugodtan kipróbálhatunk.

Víz

Az alkohol elvonja a szervezetünkből a vizet, ezért ajánlott másnap minél több vizet fogyasztani, hogy csökkentsük a dehidratáció tüneteit.

A legjobb, ha rögtön az alkohol elfogyasztása után megiszunk egy nagy csésze vizet, így elkerülhetjük, hogy másnaposak legyünk. Szilveszter éjszakáján a legjobb, ha 3-4 liter vizet megiszunk.

Evés

A cukor elősegíti az alkohol felszívódását. Próbáljunk meg minél kevesebb cukor tartalmú élelmiszert fogyasztani az alkohollal egy időben.

Mielőtt innánk valamit, mindenképp együnk, így nem terheljük a májat annyira az alkohollal. Kerüljük a zsíros, és az ecetes ételeket.

Étrendkiegészítők

Alkoholfogyasztás esetén, de a legjobb azelőtt lenne, szedjünk C-, és B-vitamint, és antioxidáns tartalmú étrend-kiegészítőket.

Ezek segítségével csökkenthetjük vagy teljes mértékben elkerülhetjük a másnaposság tüneteit.

Testmozgás

Menjünk el úszni, vagy egy jó masszázsra, ezek biztosan enyhíteni fogják a macskajajt. A testünk, és a lelkünk is teljesen fel fog frissülni.

loading...