Kezdőlap EGÉSZSÉG 10 fűszernövény, amit akár vízben is termeszthetsz!

10 fűszernövény, amit akár vízben is termeszthetsz!

Hirdetés

A fűszernövények nem csak ízletessé varázsolják ételeinket, hanem nagyon egészségesek is! Fogyasszuk őket rendszeresen, lehetőleg frissen. Szárítva vagy főzve, veszítenek értékes tulajdonságaikból.

Ezek a növényeket könnyen nevelhetjük az ablakpárkányon is, így mindig frissen szüretelhetjük őket. Szükségünk lesz egy közepes méretű üvegedényre, és a megfelelő fűszernövényre, melyet nem szükséges földbe ültetni, hiszen vízben is nagyon jól fejlődik.

Hirdetés

Az alábbi fűszernövényeket érdemes beszerezni:

1.Koriander-nagyon ízletes, használhatjuk rizs, tészta, és öntetek fűszerezéséhez. Leginkább a napos helyet szereti, de félárnyékban is nagyon jól elvan.

2.Borsmenta-teának, és fűszerezéshez egyaránt alkalmas, de finom nyári limonádét is készíthetünk a segítségével. Részben napos, vagy árnyékos ablakpárkányon szereti.

3.Levendula-fontos számára a napfény és a friss levegő.

4.Oregánó-rendszeresen vághatunk le belőle egy kis ollóval, hiszen utána is szépen újrahajt.

5.Majoránna-bent a lakásban nagyon jól fejlődik, de a megfelelő mennyiségű napra van szüksége. Igyekezzünk olyan ablakba tenni, ahol sokat süti a nap.

6.Bazsalikom-szószok, szendvicsek, sültek, saláták fűszerezéséhez használhatjuk. Gondoskodjunk róla, hogy naponta legalább 6-8 órát érje a nap.

7.Metélőhagyma-az optimális növekedéséhez sok vízre, és napfényre van szüksége.

8.Zsálya-leginkább a mérséklet napfényt szereti, különben hamar szétégnek a levelei.

9.Citromfű-Szereti a sok napsütést, ha a felső hajtásait rendszeresen visszacsípjük, gyorsabban fejlődik.

10. Rozmaring-imádja a tűző napsütést.

Hirdetés