Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Topmodellé fogyott a kövér nő, de most mégsem boldog! Története figyelemfelhívás minden...

Topmodellé fogyott a kövér nő, de most mégsem boldog! Története figyelemfelhívás minden fogyókúrázó embernek!

Sokunknak volt már olyan napja, amikor azt éreztük, hogy minden szempár minket figyel és az emberek rólunk tesznek megjegyzéseket vagy éppen kigúnyolnak minket a kinézetünk miatt. Aztán eljutunk addig a pontig, amikor kijelentjük, hogy elég volt. Ideje tennünk valamit.

Hasonló dolog esett meg Emma-val, a most 37 éves fotóasszisztenssel.

Gyerekkorától kezdve sok kritikai érte őt a súlya miatta. 15 éves korában annyira elhízott, hogy az édesanyja ruhásszekrényéből kényszerült öltözködni, mert a saját ruhái már nem mentek fel rá. 17 éves korában úgy döntött, hogy diétába kezd és hat hónapon belül sikerült visszaszereznie a normális súlyát.

Hamarosan belépett az első párkapcsolatába és úgy gondolta, hogy végre minden a helyére került, amikor a súlya megint kezdett gyarapodni. A kapcsolatának nem sokkal később vége szakadt, így elkezdett bezárkózni, mert nem érezte jól magát a testében.

23 éves korában 46-os mérete volt.

A kollégái elkezdték bántalmazni, amitől depressziós lett, azt pedig pánikrohamok követték. Innentől kezdve Emma az evésben talált menedéket, hogy némi örömöt csempésszen az életébe.

Sajnálatos módon az önbecsülése nagyon mélyre zuhant és úgy döntött, hogy fogyókúrás tabletták szedésébe kezd, Amikor ez sem működött, gyomor bypass műtétre adta a fejét. Mindenki azt mondta neki, hogy ez nem fogja megoldani a problémáját, de ő tudta, hogy szüksége van rá.

A várakozásoknak megfelelően Emma elkezdett fogyni, de a kezdeti napok, amelyek a műtétet követték nagyon stresszesek voltak, mivel néhány kanál levesnél többet képtelen volt megenni. Ugyanakkor elkezdett edzeni is, ami azonnali fogyást eredményezett.

Kidobta az összes régi ruháját és újakat vásárolt.

A dolgok gyorsan megváltoztak, amikor Facebookon üzenetet kapott egy munkatársától, Rob-tól. Úgy gondolta, hogy baráti üzenetről van szó, de kiderült, hogy Rob barátnője írt neki, megkérve, hogy tartsa távol magát a férfitől. Emma meglepődött, hiszen soha nem közeledett úgy Rob felé, hogy az félreérthető lehetne.

Nem ez volt az egyetlen kellemetlen eset. Az egyik barátnője megkérte, hogy próbálja fel az egyik ruháját, és amikor Emma ezt megtette, a barátnője nagyon durván viselkedett. Elmondta neki, hogy mennyire utálja és irigy rá, amiért jobban néz ki, mint ő. Emma nem erre számított a legjobb barátjától.

A műtét után Emma nem tudott nagyobb mennyiségű ételt megenni és nem is tudott együtt vacsorázni a barátaival, egyre kevesebb időt töltött velük. Lassan teljesen eltávolodott mindenkitől.

Mindig is barátságosan viszonyult másokhoz, de hamarosan rájött, hogy mindenki vagy többet vár el, mint amit nyújtani akar vagy elhidegül tőle.

A dolgok sokkal rosszabbra fordultak, mint előtte voltak. Emma úgy érzi, hogy az arca is elvesztette báját és a hasá igyekszik bő ruhákkal eltakarni. Már sajnálja, hogy hirtelen ilyen sok súlyt vesztett, ami ahelyett, hogy megoldotta volna a problémáit, még jobban megnehezítette az életét.

tudasfaja.com

 

 

loading...