Kezdőlap EGÉSZSÉG Támad az influenzaszezon! Íme 10 jól bevált tipp a megelőzésre!

Támad az influenzaszezon! Íme 10 jól bevált tipp a megelőzésre!

Támad az influenza, a közvetlen környezetükben bizony igen sok embert tepert le már a vírus. Készülj fel idejében, ha véletlenül megtámad a vírus, az alábbi dolgok mindig legyenek kéznél. Segítségükkel könnyebben át tudod vészelni majd a betegséget.

 

 

1.Kézfertőtlenítő

Mindig legyen nálad kézfertőtlenítő, hogy tüsszentés után meg tudj szabadulni a bacilusoktól, mert különben könnyen továbbterjeszted őket, és te sem tudsz soha megszabadulni tőlük.

2.Kézhidratáló

Ha túl sokat használod a kézfertőtlenítőt, akkor szükséged lesz mindenképp kézhidratálóra, mert nagyon hamar kiszárad a kezed.

3.Teák

Leginkább a gyömbér, a bodza, és a hárs tea lehet segítségedre, hiszen erős fertőtlenítő, izzasztó, és gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Egy-egy csésze zöldteát is beiktathatsz naponta, hiszen nagyon hatékony vértisztító.

4.Méz

Jóttesz a torokfájásra, és a köhögésre, csökkenti a gyulladást, és megszabadít a vírusoktól. Erősíti az immunrendszert.

5.Citromlé

Fogj egy kétliteres szénsavmentes vizet, és csavard bele egy citrom levét. A nap folyamán idd meg ezt a mennyiséget. Hidratálja a szervezetedet, és segítségével sokkal könnyebben meg tudsz szabadulni a betegségtől.

6.Gyógycukorkák

Ha a méz és a citrom nem segített, akkor szopogass gyógycukorkát. Enyhíteni fogják a tüneteket, és könnyebben át tudod vészelni a betegséget.


7.Orrspray

Ha nem tudsz rendesen szuszogni, akkor a betegséget is nehezebben viseled el. Egy orrspray ilyenkor csodákra képes!

8.Lázcsillapító

Lázasan nem fogsz tudni kimenni a patikába, így jó, ha előre beszerzed a biztonság kedvéért mind a lázcsillapítót, mind pedig a lázmérőt.

9.Hűtős-melegítős zselés párna

Ha lázad van, akkor a hűtőbe tedd, ha a nyakad fáj, akkor forró vízbe. Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tehet egy ilyen zselés párna.

10. Gyömbér ital

Hidratál, és ilyenkor főleg, ha lázas vagy nagyon jól fog esni az íze és a sok-sok buborék.

tudasfaja.com

loading...