Kezdőlap EGÉSZSÉG Sok embernek van ilyen sötét csík a nyakán, mégsem veszi komolyan, pedig...

Sok embernek van ilyen sötét csík a nyakán, mégsem veszi komolyan, pedig kellene!

Hirdetés

Sok ember nyakán jelennek meg sötét csíkok, amelyekről nem is gondolnánk, hogy igazából milyen jelentéssel bírnak. Nem lenne szabad ugyanis fél vállról vennünk őket, nagyon is fontos üzenetet hordoz a kialakulásuk!

 

Hirdetés

 A 14 éves Pantera nyakán barna, sötét csíkok jelentek meg. A szülők nem is tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget, majd később édesanyja kezdett el aggódni, amikor rájött, hogy ez nem piszok, nem lehet ugyanis lemosni.Azonnal orvoshoz vitte a gyereket, akit szomjúságérzet, gyakori vizelési inger és állandó fejfájás gyötört.

Orvosai egy alapos vizsgálatot követően vércukorszintet is ellenőriztek nála.

Ekkor derült fény a 2-es típusú cukorbetegségre.

 Hogy ezt megpróbálja ellensúlyozni, a hasnyálmirigy még több inzulint termel, és egy örökké tartó állapot alakul ki, hiszen károsodik a hasnyálmirigy.

Ha ezt a diabéteszt nem kezelik, az szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, illetve vesekárosodáshoz vezethet.De miért okoz ez sötét gyűrűket. A válasz a magas inzulinszinttel kapcsolatos. Mivel az inzulin fokozottan termelődik ilyenkor, így felhalmozódik a szervezetben, amitől a bőrsejtek is gyorsabban kezdenek el termelődni.

Ezek a felesleges bőrsejtek több melalint ( a bőr színanyaga) tartalmaznak. Ezt acanthosis nigricans-nak hívják, és szemölcsszerű kitüremkedésekkel jár.

A fogamzásgátlók, egyes pajzsmirigy-gyógyszerek, illetve testépítő tabletták okozhatnak még hasonló elváltozást, hiszen befolyásolják az inzulinszintet.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés