Kezdőlap EGÉSZSÉG Neked milyen a lábad: X vagy O? Így javíthatod ki ezzel a...

Neked milyen a lábad: X vagy O? Így javíthatod ki ezzel a néhány gyakorlattal!

Hirdetés

Egy hosszantartó séta, kirándulás, vagy sorbanállás nagyon megviselheti a lábainkat, csontozatunkat. Van, aki jobban bírja a terhelést, mások pedig már egy fél órás séta után is erős fájdalomra panaszkodnak. Aki bizonyos lábrendellenességgel küzd, annak még nehezebbek a hétköznapi próbatételek.

Ha valaki X-, vagy O-lábbal született, az élete során számos nehézséget okozhat a rendellenesség. A lábak, ha maguktól nem formálódnak a helyes irányba 4 éves korig, akkor később szakember segítségére, és speciális gyakorlatok elvégzésére lesz szükség.

Hirdetés

Gyakorlatok X-lábra
1.Egyenes háttal üljünk le a földre. A lábainkat nyújtsuk ki egyenesen, majd húzzuk fel, úgy, hogy a talpaink érjék a földet. Nyújtsuk ki egyenesen, majd ismét húzzuk fel, közben a hátunk maradjon egyenesen. Ezt ismételjük meg 15-ször.
2.Nyújts ki a kezed, keresztezd a lábaiadat, és próbálj meg leülni, vagy legalább leguggolni. Ezt a gyakorlatot ismételd meg tízszer.
3.Guggolj le, a hátad legyen egyenes, nyújtsd ki az egyik lábadat, és fogd meg a kezeddel. Közben próbáld megérinteni a könyököddel a térded. 15-ször végezd el ezt a gyakorlatot.
4.Végezz guggolásokat, a lábaid közben oldalra nézzenek, békapozícióban. 15-ször ismételd meg a gyakorlatot.

Gyakorlatok O-lábra
1.Ülj le a földre, kezeidet támaszd meg a hátad mögött. Talpaidat érintsd össze, és próbáld felemelni a lábaidat. Tízszer ismételd meg a gyakorlatot.
2.Ülj le, kezeidet támaszd meg a hátad mögött. Tégy egy labdát a lábadközé, és a térdeiddel összeszorítva próbáld meg felemelni. Tízszer ismételd meg a gyakorlatot.
3.Sétálj egy rövid ideig a talpaid belső oldalán.
4.Tedd össze a lábaidat, és a bokádnál kösd össze egy gumiszalaggal. Emelgesd a lábaidat bokától kifelé 10-10 alkalommal egyszer az egyik, majd a másik oldalra.

Hirdetés