Kezdőlap EGÉSZSÉG Neked is van otthon és 70%-kal csökkenti a koronavírus halálozását! Rendszeresen szeded?

Neked is van otthon és 70%-kal csökkenti a koronavírus halálozását! Rendszeresen szeded?

A koronavírus még mindig szerte a világban uralkodó járvány, amire egyenlőre még mindig nincs hivatalos ellenszer, a vírust, önmagát is folyamatosan tesztelik, vizsgálják.

 

Létezik egy vitamin, aminek a hiánya nagy mértékben növeli a koronavírus-fertőzés esélyét és több esetben is kimutatható volt a halálozási arányoknál.

A legfrissebb adatok szerint ennek a vitaminnak a rendszeres szedése akár 70%-kal csökkentehti a fertőzés esélyét.

Michael Holick és társai kimutatták azt is, hogy a vitamin a szövődmények kialakulását és a halálozási arányt több mint 50 százalékkal csökkenti.

Ez a vitamin pedig nem más, mint a D-vitamin, amelynek szedésénél azt javasolják a szakemberek, hogy szedjük rendszeres, mindennapi rutinként.

374 páciens adatait elemezve arra jutottak, hogyha az aktív D-vitamin szintje a vérben meghaladta a 50 nanogramm/milliliter szintet, akkor 72,3 százalékkal kisebb eséllyel haltak meg a fertőzésben, mint azok, akik D-vitamin-hiányban szenvedtek.Az adag

Számod butaság kering a neten a D-vitamin szedésével kapcsolatban.

A legideálisabb az, ha megméretjük a D-vitamin szintünket a vérünkben és annak megfelelően pótoljuk annak hiányát, hogy  50-70 NG/ML közötti legyen a labor értéke.

Számos dolog befolyásolja, hogy kinek mennyi vitaminra van szüksége, ilyen az életkor, az anyagcsere állapot, az éghajlat, stb.

Kutatások szerint az európai emberek többségének D-vitamin-hiánya van és ez többek között csontritkulást, vagy hormonzavarokat okozhat. Teljesen egyénfüggő, kinek mennyire van szüksége.

Nyáron például, ha sokat vagyunk napon, nem feltétlenül muszáj vitamint pótolni, hisz egy teljes testet ért napozással 3000–20 000 NE D-vitamin termelődik.

Télen, amikor nem jutunk elég napfényhez, 6–8000 NE is kellhet.

A biztonságos határ napi 10 000 NE-nél van, de egy túlsúlyos embernek akár 10 000 NE-nél nagyobb dózisra is szüksége lehet, hogy az optimális D-vitamin-szintet elérje és megtartsa.
Túladagolásról akkor beszélhetünk, ha labor-referenciatartományon felüli a szérum kalciumszint és túlságosan alacsony parathormon (PTH) szintje.

Amíg ezek az értékek a normál tartományban vannak, nem beszélhetünk túladagolásról sem, teljesen mindegy, hogy az illető mennyi D-vitamint szed naponta.  Nem feledkezhetünk meg a kofaktorokról sem: a D-vitamin csak megfelelő mennyiségű magnéziumK-vitamin és retinol (A-vitamin) mellett hasznosul tökéletesen.

Az egyik legmegbízhatóbb magyar vitamin- és étrendkiegészítő-fejlesztő cég sem véletlen, hogy a D-vitamint nem önmagában javasolja napi felhasználásra.

Érdekes tendencia

Ha figyelembe vesszük, hogy mennyire fontos a megfertőződési és halálozási arányban az étrend, valamint orrlégzéssel mennyit segíthetünk az immunrendszerünknek, mindenképpen érdekes megvilágításba kerülhet a járvány:

loading...