Kezdőlap EGÉSZSÉG Ne gondold, hogy kövér vagy, ha csak a hasad duzzadt! Íme az...

Ne gondold, hogy kövér vagy, ha csak a hasad duzzadt! Íme az okok és amit tehetsz ellene!

A lapos has minden fogyni vágyó álma, ezért ha a has puffadtabb, duzzadtabb, akkor nem az elhízás áll a háttérben. Az alábbiakban megtudhatod mi okozza a has nagyobb méretét és mit tehetsz ellene!

 

Szénhidrátok

Ha a hasad a kelleténél nagyobb és nem érted az okát, akár a túlzott szénhidrát bevitel is állhat a háttérben. Csökkentsd az alkohol bevitelt és mérsékeld a cukor fogyasztását is! Ragaszkodj azokhoz az élelmiszerekhez, amelyek kevés szénhidrátot tartalmaznak! Egyél több zöldséget és gyümölcsöt!

Túl gyors evés

Sok ember túl gyorsan és megrágatlanul nyeli le az ételt, aminek bizony az egyik mellékhatása a has puffadása lehet. A rosszul vagy nem megrágott étel okozhat emésztési zavart és puffadást!

Székrekedés

Ez is lehet a fő bűnös a puffadt hasnál, ami általában a kevés rost bevitel eredménye. Szintén fontos, hogy rendszeresen tartsunk tisztító napot és kúrát, ajánlott elkerülni a fehér kenyeret és teljes kiőrlésű kenyérre váltani! A turmixok és a lúgosító ételek jó hatással vannak a székrekedésre.Kevés folyadék bevitel

A vízhiány számos dolgot előidézhet a szervezetben, beleértve a puffadást is. Az alkohol és a kávé fogyasztás csak növeli a problémát. Mindezt megelőzhetjük napi 6-8 pohár vízzel, ami a szervezet számára is elengedhetetlen!

Krónikus stressz

A stressz számos egészségügyi problémát okozhat, beleértve a puffadást is. A túlzott stressz gátolja a megfelelő emésztést, gyomorfájást és székrekedést okoz.

 

Szerző: tudasfaja.com 

loading...