Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett a borzalmas hír Növényi Norbertről

Most érkezett a borzalmas hír Növényi Norbertről

Növényi Norbert fájdalmas hónapokon van túl. Munka közben baleset érte, amelynek során olyan súlyosan megsérült, hogy eltört a gerince.

A munkáit is le kellett mondani, heteken át fájdalomcsillapítókon élt. Még most sem a régi, de így is hálát ad a sorsnak, hogy nem történt ennél is nagyobb baj.
A 65 éves korábbi olimpiai bajnok magyar birkózó egészen eddig titokban tartotta, hogy milyen szenvedéseket kellett átélnie az elmúlt hónapokban. A Blikkel azonban kivételt tett, elmesélte, hogy négy hónappal ezelőtt baleset érte, ami után sokáig tartott a gyógyulás.

– Forgatás közben jártam pórul. Épp egy sorozathoz vettünk fel jelenetet, amelynek során egy rodeós bikán kellett ülnöm. Ám rosszul estem le, rá a gerincemre. Azonnal éreztem az éles fájdalmat, egyszerűen nem bírtam felállni – kezdte Növényi Norbert, akinek azonnal segítségére sietett a stáb.

Orvoshoz vitték, ahol a vizsgálatok során kiderült, komoly a baj.

– A vizsgálatok után egyértelműen látszott, hogy eltört a gerincem, azon a részen pedig, ahol a lumbágó szokott jelentkezni, le is tört a csigolyából egy másfél centis darab. Az volt a szerencsém, hogy kifelé volt a törés, ennek köszönhetően nem lett nagyobb baj. Az orvos azt mondta, nincs szükség műtétre, meg kell várni, hogy minden összeforrjon. Ez viszont hosszú időbe telik – magyarázta Norbert.
Mindennek már négy hónapja, de Növényi azt mondja, még mindig nem az igazi. Vannak fájdalmai, bár már sokkal jobb a helyzet, mint az elején volt.

 A baleset utáni hetek nagyon kemények voltak. Olyan fájdalmaim voltam, hogy átizzadtam mindent, csak fájdalomcsillapítóval tudtam menni, ülni, de még feküdni is. A sérülés miatt egy jó ideig dolgozni sem tudtam, le kellett mondanom néhány felkérést. A családomnak viszont hatalmas hálával tartozom, mert végig segítettek, lesték minden kívánságomat. Az a kevés barátom is, akik maradtak az elmúlt évek nehézségei után, mindvégig mellettem voltak, és érdeklődtek a hogylétem felől – mondta Növényi, aki bár még mindig nem a régi, nemrég visszatért a munkába.

– Most éppen nem forgatok, mert nincs olyan felkérés, de emiatt nincs bennem rossz érzés. Elfogadtam, hogy idősebb vagyok, kevesebb színészi munka talál meg, és a fiatalok vannak porondon. Van bőven elfoglaltságom így is, edzéseket tartok, könyvet írok – mesélte Norbert. – A következő kötetem az Utazás a lelkem körül címet kapja, amelyben arról írok, hogy a sok gyűlölet és az emberek egymás felé irányuló rosszindulata hogyan érint engem. Sajnos, azt látom, hogy egyre inkább eltűnik a világból a szeretet.Az egykori sportoló tehát egyre jobban van, és valószínűleg bele sem akar gondolni abba, hogy a sérülésének akár sokkal súlyosabb következményei is lehettek volna. Dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus szerint csak szerencsén múlott, hogy nem bénult le.

– Attól függ, szükséges-e később műtét, hogy mennyire súlyosan sérül a gerincvelő és a kilépő idegek. Hatalmas szerencséje volt, hogy ezt megúszta, ahogy az is, hogy a csont kifelé tört. Ellenkező esetben megsérülhetett volna a gerincvelő, ami gyakran bénulást okoz – fejtette ki a Blikknek a szakember.

loading...