Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Mondd meg a magasságod és megmondjuk hány kilónak kellene lenned!

Mondd meg a magasságod és megmondjuk hány kilónak kellene lenned!

A magazinok címlapjáról elérhetetlen szépségű modellek mosolyognak szembe velünk. Ha rájuk nézünk, frusztráltak, és elégedetlenek leszünk. Mindenkinek azonban más az ideális testsúlya, ne akarjunk olyanok lenni, mint, egy szakember által megálmodott test.

 

Az alábbiakban egy olyan táblázatot mutatunk, mely segítségével könnyen kiszámolhatjuk a magasságunk alapján kiszámított testsúlyt.

Napjainkban nagyon sok túlsúlyos ember van, ajánlott odafigyelnünk idejében az egészségünkre, táplálkozzunk megfelelően, mozogjunk sokat, hogy elérjük az ideális testsúlyunk.

Az ideális testsúly nem azt jelenti, amit egy magazin címlapján diktálnak, hanem számunkra egészséges.

Ha meghaladjunk a számunkra ideális testsúlyt, könnyen válhatunk szívbeteggé, cukorbeteggé, de akár az érrendszerünk, csontjaink egészsége is károsodhat.


Az Angliai Országos Egészségügyi Szolgálat egy diagramon foglalta össze az ideális testsúly értékeit.

Nézzük meg, hogy számunkra hány kiló lenne az ideális testsúly, és tegyünk meg minden annak érdekében, hogy ezt minél hamarabb elérjük. Törődjünk önmagunkkal, fordítsunk időt és energiát arra, hogy egészségesek, és szépek legyünk.

Érezzük jól magunk a bőrünkben. Mozogjunk, tornázzunk, fogyasszunk egészséges ételeket, és naponta igyunk meg legalább 2 liter vizet.

 

loading...