Kezdőlap EGÉSZSÉG Mindenki azt mondja nagyon egészséges, de ezt senki nem mondja el a...

Mindenki azt mondja nagyon egészséges, de ezt senki nem mondja el a gyömbér teáról!

Hirdetés

A gyömbért leginkább ételeink fűszerezésére használjuk, azonban ennél sokkal hasznosabb, hiszen számos egészségügyi probléma orvoslására is ajánlott.

Fogyasszunk gyömbérteát rendszeresen. Mindig legyen otthon egy adag friss gyömbérgyökér!

Hirdetés

1.Hányinger ellen

A gyömbért évezredek óta használják gyomorproblémák enyhítésére. A gyomorfájdalommal, hányingerrel, utazási betegséggel küzdünk, fogyasszunk gyömbérteát. Ha autós, hajós, vagy repülőútra készülünk, igyunk meg előtte egy csésze gyömbérteát.

2.Rossz emésztésre

Fontos szerepet játszik az emésztési folyamatok szabályozásában. Elősegíti a tápanyagok felszívódását, megakadályozza a gyomor túlterhelődését, megakadályozza a hasmenést, szinten tartja a gyomorsavat.

3.Gyulladásgátló

A gyömbértea nagyon hatékony lehet reumatikus, és ízületi gyulladások estén is. Sőt, bármilyen gyulladást, és fájdalmat csökkent a szervezetben, ezért jó hatással van az általános egészségünkre.

4.Asztma ellen

Enyhíti a légutak gyulladását, nyugtatja a hörgőket, és elősegíti a könnyebb légzést. Csökkenti az asztma tüneteit.

5. Szabályozza a vérkeringést

Serkenti a vérkeringést, lázcsillapító, csökkenti a hidegrázást, és az izzadást is. Hatóanyagainak köszönhetően elősegíti a vérkeringést, így hosszútávú fogyasztása hozzájárul a szív-és érrendszeri betegségek kialakaulásának megakadályozásához.

6. Menstruációs fájdalmak ellen

A gyömbér nem csak belsőleg, de külsőleg is alkalmazható. Mártsunk egy tiszta törölközőt a meleg teába, csavarjuk ki, és borogassuk vele a hasunk. Rövid idő alatt megszünteti a mentruációs görcsöket.

7.Stresszoldó

A gyömbérben található illóolajok aromaterápiás hatással rendelkeznek. A kellemes illat belélegzése által megnyugszunk, és kiegyensúlyozottá válunk.

Hirdetés