Kezdőlap EGÉSZSÉG Megfázásra, gyulladásokra, influenzára – Ezért ne dobd ki soha a mandarin héját!

Megfázásra, gyulladásokra, influenzára – Ezért ne dobd ki soha a mandarin héját!

Hirdetés

Mennyi mandarint eszel meg a tél folyamán? Lévén, hogy elég kicsi, biztosan sokat. És a héjával mit csinálsz? Valószínűleg mind kidobod a kukába.

Ne tedd ezt többé!

Azon kívül, hogy a mandarin héja nagyon kellemes illatot hagy maga után a helyiségben, az egészségünkre nézve is jótékony hatása van.

Hirdetés

Lássuk, hogy miért érdemes megtartani a mandarin héját!

A citrusfélék héja, mint a narancs, citrom, grépfrút vagy mandarin, tele van tápanyagokkal, mint C-vitamin, B1-vitamin, folsav, A-vitamin, magnézium, foszfor, cink és a listát még folytathatnánk.

Hogyan lehet gyulladást kezelni vele?

Tegyél fel egy edényben fél liter vizet főni, 100 g szárított mandarin héjjal és 20 g édesgyökérrel. Amikor a víz elkezd felforrni, akkor vedd le a lángot, tegyél rá fedőt és hagyd 30 percig főni. Ezután szűrd le a teát és fogyaszd reggel és este 4 napon keresztül.

Hogyan kezeld a megfázást és az influenzát?

Végy egy nagy marék szárított mandarinhéjat és tedd egy kis fazék fövő vízbe. Hagyd forrni 15 percen keresztül, majd vedd le a tűzről. Ezután hajolj fölé és lélegezd be a gőzét 15 percig törülköző alatt.

Hogyan kezeld a hörgőgyulladást?

Fél liter forrásban lévő vízbe tegyél 3 evőkanál szárított mandarinhéj őrleményt. Tegyél az edényre fedőt, zárd el a tűzhelyet és hagyd így 2 óra hosszára. Szűrd le, majd igyál belőle fél csészével, napi 4x, 5 napon keresztül.

Megjegyzés

Mielőtt kiteszed száradni a mandarin héját, győződj meg róla, hogy alaposan meg vannak-e tisztítva.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés