Kezdőlap NŐI Kiderült, mindenki rosszul csinálja! Ilyen gyakran kellene mosni a melltartót!

Kiderült, mindenki rosszul csinálja! Ilyen gyakran kellene mosni a melltartót!

A melltartó a leggyakoribb női viselet, mégsem törődünk velük eleget. Te tudod, hogy hogyan kell rendben tartanod őket úgy, hogy olyanok lehessenek még sokáig, mint új korukban? Nem? Mi segítünk!

Arra kérdésre, hogy milyen gyakran kell mosni őket, a válasz egy kissé bonyolult.

#1 Igénybevétel

Ha egy olyan ruhadarabról van szó, ami rendszeresen és közvetlenül érintkezik a bőrfelületünkkel, akkor legalább 3-4 használat után mosni kellene.

#2 Szennyeződés

Ha egy darabot naponta felveszünk, elkerülhetetlen, hogy felhalmozódjon benne a faggyú, a verejték, baktériumok és egyéb szennyeződések. Ezek rendszeresen a bőrrel érintkezve akár kiütéseket is okozhatnak. A kosaras melltartók pedig a fém merevítőnek köszönhetően akár kidörzsölődést, sebeket is okozhatnak, ezáltal nagyobb lehet a fertőzés veszélye.

#3 Évszak

Egy olyan tényező, amely szintén nagy hatással van a mosási gyakoriságra. Nyáron értelemszerűen többet izzadunk. Lehetséges, hogy egész álló nap. Ennek hatására jóval nagyobb szennyeződés halmozódhat fel a melltartón, mint mondjuk télen, amikor jellemzően szárazabb a bőrünk.

#4 Túlmosás

Ezután azt gondolhatnánk, hogy a melltartónak nagyjából állandóan a mosógépben kellene lennie, viszont ez nem tesz jót az anyagának, hiszen könnyen elhasználódhat, elkophat a túl sok mosás  miatt. Érdemes időnként hagyni ázni és kézzel is kimosni, ha védeni akarjuk az anyagát.

#5 Mosózsák

A mosózsák segíthet abban, hogy a melltartó ne veszítse el olyan könnyen az alakját, mivel így nincs lehetősége belegabalyodni a többi ruhaneműbe, ami duplán jó, mert ezáltal a ruhák szálai sem lazulnak meg.

tudasfaja.com

loading...