Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG Tökéletes manikűr otthon: 14 szuper tipp, hogy a körömlakkod tovább tartson!

Tökéletes manikűr otthon: 14 szuper tipp, hogy a körömlakkod tovább tartson!

Hirdetés

Elég idegesítő tud lenni, amikor 1-2 órát is eltöltesz a körmeid esztétikus kifestésével és másnapra már azt látod, hogy kopottas és repedezik. Ezek a tippek azoknak szólnak, akik szeretik a hagyományos lakkozást és maguk festik a körmeiket. Olvass tovább, hogy megtudd, mit kell tenned, hogy a frissen festett körmeid sokáig szépek maradjanak!

 

Hirdetés

1. Ne spórolj a körömlakkon

Ha olcsó körömlakkot vásárolsz, elfelejtheted a tökéletes manikűrt és a festés alig tart tovább egy napnál. Válassz olyan körömlakkokat, amilyet a szakemberek használnak. Emellett kikérheted a barátnők tanácsát és tájékozódhatsz fórumokról is, hogy melyek a legjobb minőségű lakkok.

2. Szánj a manikűrre elegendő időt

Láttál már valahol olyan manikűröst, aki olyan sebességgel dolgozott, hogy akár a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhetne? Természetesen nem! Ezért ne rohanj te sem. A manikűr egy otthoni ápoló és szépészeti eljárás és egyfajta meditáció is. Türelmed és figyelmed tökéletes manikűrt eredményez majd.

3. Ne gőzöld a körömágyat

A manikűrösök általában fürdőben puhítják a körömágyat, de ez alapvetően rossz! Emiatt a körömlakk nem megfelelően rögzül. Vannak speciális termékek, kifejezetten a körömágy ápolására.

4. Készítsd elő az alapot a lakkozáshoz

Ez egy mítosz, hogy a körömlakk jobban rögzül a polírozott körmökön. A körömlakk könnyebben leválik a sima körmökről.
A körömlakk felvitele előtt használj antiszeptikus vagy szalicilsav-alkoholt körömlakklemosó helyett. Ha ilyenek nincsenek a kezed ügyében, egyszerűen moss kezet szappannal.
Habár alapozó lakk alkalmazása nem kötelező, mindenképpen hatással van a bevonat hosszú élettartamára!

5. Ne rázd a körömlakkos üvegcsét

Ahelyett, hogy ráznád a lakkos üvegcsét, inkább fogd szorosan a tenyereid közé és melegítsd fel. Így megelőzheted a buborékok képződését.

6. Egy réteg nem réteg

Ne remélj jó eredményt, ha csak egy réteg körömlakkot viszel fel. A vastag ecsetvonások hosszabb ideig száradnak és könnyen lepattogzanak.

7. Szünetek

Az első réteg alkalmazása után 10 percig hagyd száradni a körmöd. Így tartósabb lesz az eredmény.

8. Védd körömlakkot

Egy minőségi fedőlakk még a legolcsóbb körömlakk életidejét is meghosszabbítja. A fedőlakkon már semmiképpen ne spórolj!
Alternatívaként használhatsz szokásos színtelen lakkot.

9. Fixáld a körömlakkot

Ez egy professzionális trükk, amelyet nem szabad elfelejteni.
Fontos: 4 réteg körömlakkot kell alkalmazni: egy alapozót, két réteg körömlakkot és egy felső bevonatot. Ez a tartósság formulája.

10. Ne szárítsd a körmödet hajszárítóval

A hajszárító csak ront a helyzeten. Hagyni kell a körmöket természetes módon megszáradni.

11. Védd a körmödet

A házimunka során gumikesztyű használata kötelező. A háztartási vegyszerek és a forró víz a körömlakkok elsőszámú ellenségei.

12. Frissítse a bevonatot

Ha azt szeretné, hogy a lakkozás tovább tartson, kétnaponta egyszer kend újra a fedőlakkot. Sokkal egyszerűbb, mint a rétegek újra felvitele. Így a manikűr olyan friss lesz, mint újkorában!

13. Kend a körmeidet olajjal

A víz a körömlakkok legveszélyesebb ellensége, épp ezért, ha zuhanyozni készülsz, kend be a körmeidet valamilyen olajjal. Úgy tűnhet, hogy az olaj azonnal lemosódik, de a zsíros réteg továbbra is a körmeiden marad, és védi őket a víztől.

14. Ragyogj!

Átvitt értelemben és szó szerint is. A csillám egy nagyon jó elterelő manőver, ha a hibák elfedéséről van szó.

Kövesd ezeket a tippeket, és büszkélkedj a saját, tökéletes manikűröddel!

Hirdetés