Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI INTIMITÁS Tanulmányok bizonyítják, hogy a nők stresszforrása kétszer nagyobb mértékben a férfi, semmint...

Tanulmányok bizonyítják, hogy a nők stresszforrása kétszer nagyobb mértékben a férfi, semmint a gyerek.

Hirdetés

Egy középkorú férfi viccelődik a munkatársaival: “Imádom az apaságot, van 2 nagyszerű gyerekem… de a feleségemnek 3 van! “A társaság nevet egyet, a beszélgetés pedig halad tovább.

Az igazság azonban az, hogy sok nő ma tényleg úgy érzi, mintha a párjának is a szülője lenne, ahelyett, hogy a családi életben támaszai lennének egymásnak. El kell játszania a szakács, a sofőr, a tanár, a nővér, a szobalány, a különleges rendezvények koordinátora és a büntetés-végrehajtási tisztviselő szerepét egy személyben. Sok anyuka érezheti úgy, mintha folyamatosan ki lenne merülve – különösen akkor, ha az otthonon kívül is van munkája.

Hirdetés

 

Nem a gyerekekről van szó, hanem a férjről!

Sajnálatos módon sok nő számára, az anyaság kihívásai mellett a férjeik még nagyobb hatást képesek gyakorolni a stressz szintjükre. A Today által több, mint 7000 anya bevonásával elvégzett vizsgálat során azt találták, hogy az anyák a stressz szintjüket átlagosan 8,5-re jelölték a 10-ből, és a nők 46%-a vallotta azt, hogy férjeik nagyobb stresszt okoznak számukra, mint a gyerekek.

Az anyák a legtöbbet azt hangsúlyozták, hogy nincs elég idő egy napban, hogy minden szükséges dolgot elvégezzenek.

4 anyukából 3 mondta, hogy ő látja el a legtöbb szülői és háztartási feladatot.

Minden 5. anyukából 1 azt mondja, hogy a stressz forrásának legfőbb oka, hogy nem kap elég segítséget a házastársától.

Ráadásul a Padovai Egyetem kutatói nemrégiben felfedezték, hogy ez az egészségi állapotban változást vált ki, amikor az egyik partner bármilyen okból is, de eltávozik. Amikor a férjek elveszítik feleségüket, egészségük romlik, de ha a nők veszítik el a férjüket, akkor igazából egészségesebbek lesznek, és jobban meg tudnak birkózni a stresszel és a depresszióval. A kutatók gyanítják, hogy ez azért van, mert a férfiak nagyobb mértékben támaszkodnak a nőkre, mint fordítva.

Miért stresszelik a férjek a feleségüket?

A férjek nem veszik ki eléggé a részüket

Az anyukák egyenlő támogatást várnak partnereiktől, hogy gondoskodjanak családjukról; olyan dolgokat, mint programok szervezése, orvoshoz járás és házi feladatokban segítés. Ennek ellenére, még azokban a családokban is, ahol mindkét szülő teljes munkaidőben dolgozik, eléggé egyértelműnek tartják, hogy a nőknek kell ezeket a feladatokat ellátni.

Mi a megoldás? Ha úgy veszed észre, hogy a partnereddel nem osztoztok kellő mértékben a feladatokon, akkor beszélj vele! Ha az segít, készíts egy listát, ahol felsorolod azokat a dogokat, amiket el kell intéznetek és próbáljátok méltányosan felosztani. Indítsatok közös naptárat, amely mindkettőtök számára könnyen elérhető mobilon és számítógépen, így senki sem kell aggódnia a fontos dátumok elfelejtése miatt.

A feleségek többet vállalnak

Az éremnek mindig két oldala van. Lehet, hogy könnyű hibáztatni a partnert azért, mert nem veszi ki eléggé a részét az otthoni dolgokból, de az esetek legnagyobb részében mégis az a vágyuk, hogy a legjobb apák és férjek legyenek, még ha nem is úgy tűnik! A probléma néha lehet az, hogy az anyukák nem bíznak meg teljes mértékben a partnereikben, hogy több feladatot rájuk ruházzanak.

Mi a megoldás? A nőknek fantasztikus elképzeléseik vannak a családjukról, a gyermekeikről. De ha valami nem működik a forgatókönyv szerint, akkor egyszerűbbnek tűnhet magukra vállalni a dolgok elvégzését, semmint megkérni a partnert, hogy segítsen. Ne felejtsd el értékelni a saját idődet, hogy gondoskodhass magadról is és feltöltődhess. Ha ez azt jelenti, hogy a gyerekeid időnként nyilvánosan pacuhán jelennek meg, akkor legyen úgy.

Hiányzik a szikra a kapcsolatból

Amikor szülőkké válunk, nagyon könnyen a háttérbe lehet szorítani a párkapcsoltat. A kapcsolatok azonban így nem működhetnek a legjobban. Nem vagy csak a szülők vagytok, de partnerek és önálló személyiségek is! A szeretetteljes kapcsolat ápolása kettőtök között rövidtávon és hosszú távon is jobb világot teremt számotokra.

Mi a megoldás? Próbáljunk meg mindent megtenni annak érdekében, hogy hetente legalább egyszer minőségi időt tölthess a pároddal, amikor se gyerek, se munka, semmi egyéb nem befolyásolhatja az együttlétet. Tartsátok meg az erős kapcsolatot kettőtök között, hogy jobban meg tudjatok birkózni a mindennapi kihívásokkal, olyan pillanatokban, amikor leginkább csak ordítanál vagy sírnál. A kapcsolat erős egymás közti kapcsolata segíthet szembenézni azokkal a kihívásokkal teli napokkal, amikor csak annyit szeretne, hogy sikoltozni vagy sírni, vagy elrejteni a szekrényben néhány kényelmes étellel. Az igazság az, hogy Ön, a partnered és a gyermekeid is részesülhetnek abban, hogy a családja erős partnerségen alapul. Az egész családnak jót fog tenni, ha egy stabil és boldog párkapcsolatra épül.

Hirdetés