Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 13 érdekes dolog a női testtel kapcsolatban, ami mindenkinek meglepetést okoz!

13 érdekes dolog a női testtel kapcsolatban, ami mindenkinek meglepetést okoz!

Rengeteg dolog létezik a női testtel kapcsolatban, amit sokan nem ismernek és bár ezek a tulajdonságok nem teszik őket jobbá a másik nemtől, mégis nagyon érdekes tudni róluk.

 

Lássuk, hogy melyek ezek!

A nők sokkal inkább képesek erősebb, hosszabb távú érzelmi kapcsolatokat kialakítani másokkal, mint a férfiak

Ennek oka a nők magasabb oxitocin szintje, amelyet boldogsághormonként is ismernek. Ez lehetővé teszi számukra az erősebb kötődés kialakítását.

A nők füle sokkal érzékenyebb a hangokra, még alvás közben is

Ez egy olyan evolúciós tulajdonság, amely annak érdekében alakult ki, hogy a nők azonnal érzékeljék, ha a csemetéjük felsír.

A nők és férfiak szeme színskála tekintetében nem egyformán érzékeny

A színérzékelés közvetlenül az X kromoszómához kapcsolódik, ami lehetővé teszi a nők számára, hogy jobban megkülönböztessék a különböző színárnyalatokat. Ez szintén a gyermeknevelés szempontjából fontos, hiszen fel kell, hogy ismerjék, ha a kicsinek megváltozik a színe valamilyen egészségügyi állapot miatt.

Bár a szorongás mindkét nemre hatással lehet, a nők gyakrabban szenvednek tőle

A nőknél magasabb az ösztradiol, a kortizol és a progeszteron szintje. Ez hajlamosabbá teszi őket a szorongásra, ami nem mindig rossz dolog. Valójában erősebb intuíciót kölcsönöz nekik veszély esetén.

A nők bőre sokkal érzékenyebb, mint a férfiaké
A nőknek alacsonyabb a tűréshatára az UV sugárzásra, a szennyezésekre, a táplálkozás okozta bőrproblémákra. Hajlamosabb szárazságra is és érzékenyebbek az időjárási feltételekre.

A nők alapvetően hajlékonyabbak, mint a férfiak

A nők izomzatában magasabb az elasztin mennyisége, ami az inakra érvényes. Emiatt a nők rugalmasabbak mind a sportokban, mind a mindennapi tevékenységekben.

A nők ízlelőbimbói sokkal érzékenyebbek, mint a férfiaké

A nők képesek az ízlelésben felülkerekedni a férfiakon, mivel több ízlelő szemölcs található a nyelvükön.

Agyi idegi kapcsolataik miatt a nők kreativitása nagyobb
Az agy összetett hálózatában fontos a minél nagyobb számú kapcsolódás a hatékonyabb működés érdekében. Tanulmányok kimutatták, hogy a nők agyi hálózatai szerteágazóbbak, mint a férfiaké.

Ne maradjunk abban a hitben, hogy a férfiak racionálisabbak

Kognitív tesztek bizonyították, hogy a nőknek vastagabb az agykérgük, mint a férfiaknak. Ez azt jelenti, hogy a nők sokkal racionálisabbak, mint a nagyobb agytérfogattal rendelkező férfiak.

A nők kevésbé tudnak megbirkózni az alkohollal, mint a férfiak

Kevesebb víz van a szöveteikben, így nehezebben tudják feldolgozni az alkoholt. A nők ugyanakkor kevésbé izzadnak, így nehezebben tudják lehűteni a testüket.

A nők szaglása is jobb

Az őskorban a nők töltötték be a gyűjtögetők szerepét, ezért nagyban támaszkodtak a szaglásukra, annak érdekében, hogy kiszűrjék a jó és rossz élelmiszereket a törzs számára.

Nehéz elrejteni a valódi érzéseket egy nő elől
Születésüktől kezdve a nők sokkal jobban tudnak olvasni az emberi arcról. A gesztikuláció mellett a hangszínre is érzékenyek, ami nagy előnyt jelent társadalmi interakciók terén. Ennek segítségével beszélgetésekben alfa szerepet tölthetnek be.

A férfiakkal ellentétben a nők képesek egyszerre több feladatot is jól teljesíteni

Egy egyetemi kutatás során felfedezték, hogy a nők egyszerűen jobban a multitaskingban, mint a férfiak.

tudasfaja.com

loading...