Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Zseniális! Tégy egy pár babérlevelet a ház minden sarkába! Hogy miért? Örökre...

Zseniális! Tégy egy pár babérlevelet a ház minden sarkába! Hogy miért? Örökre megoldódik egy nagy problémád, mi imádjuk ezt a módszert!

Hirdetés

Mindannyian irtózunk a csótányoktól, egyáltalán nem egy kellemes dolog, ha az óriási bogár mászik szembe velünk a nappaliban. Mivel elég nehéz tőlük megszabadulni, most mutatunk egy olyan természetes módszert, amelynek garantál sikere van.

 

Hirdetés

A csótány a bolygó legellenállóbb faja, szinte egy hónapig és képes élelem nélkül is fennmaradni. Könnyen átvészelik a hirtelen környezeti változásokat, és nagyon sok vegyi anyagra is immúnisak. A csótányok, ha rátaláltak egy jó táplálékszerzési helyre feromon jelzéseket hagynak egymásnak, így rövid időn belül megsokszorozódik a számuk.

Az alábbiakban megmutatjuk, hogy lehet hatékonyan megszabadulni a csótányoktól. Mivel a csótányok ürüléküket mindenütt otthagyják, ajánlott minél hamarabb száműzni őket a lakásból hiszen komoly fertőzéseket hordozhatnak.

Ha a családban kisgyerek vagy háziállat van, vigyázzunk, hogy milyen riasztó módszert használunk.

A legtöbb csótányirtó szer nagyon veszélyes, viszont alábbi megoldás azért is hasznos, mert így elkerülhetjük a vegyi anyagok használatát.

A legerősebb természetes csótányirtó, a babérlevél.

Törjük apróbb darabokra a babérleveleket, hogy az illóolajok jobban ki tudjanak jönni belőlük, és helyezzünk mindenhová a lakásba egy-egy adagot.

Leginkább a sarkakat, ajtótokok körül, és az élelmiszer tárolók környékét ajánlott jobban megszórni.


A babérlevél nem öli meg a csótányokat, csupán átható illatával segít távol tartani őket a lakástól. De ezt a nagyszerű természetes megoldást a kertben, és a ház körül is alkalmazhatjuk. A lényeg, hogy mindig törjük szét a babérleveleket, hogy erőteljesebb illatuk legyen.

Szakértők szerint az is egy jó megoldás lehet, ha a szárított babérlevelet porrá zúzzuk, és azzal hintjük meg a lakás kritikus sarkait.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés