Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így tüntetheted el pillanatok alatt a wc aljára letapadt kemény, sötét színű...

Így tüntetheted el pillanatok alatt a wc aljára letapadt kemény, sötét színű vízkövet!

Hirdetés

Ahol kemény a víz, ott lerakódik akkor is, ha rendszeresen takarítod. Több jó módszert is kipróbálhatsz!

 

Hirdetés

Tapasztalt háziasszonyok osztották meg a bevált WC csésze tisztítási technikákat.

W5 tisztító

  • A Lidl-ben kapható a W5 VÍZKŐ- ÉS ROZSDAOLDÓT, 0,5 liter kb. 300 Ft. Beleöntöm a wc-be, és kb 15 perc múlva átkefélem.

 

Vízkőoldó

    • Ki kell szedni az összes vizet, nem kellemes beavatkozás gumikesztyűben, joghurtos-pohárral, a végén már csak szivaccsal itatom szinte szárazra. Aztán jöhet a vízkőoldó. Attól darabokban jön le inkább, nem oldódik fel, inkább leválik, nem ledörzsölöm, hanem óvatosan leütögetem általában a tisztításra használt régi fogkefe nyelével, vagy egy ceruzával.Háztartási sósav

  • Pumpáld le a vizet, míg feljön a bűz. Ezután öntsd bele a sósavat addig, ameddig a víz szokott érni benne. Pillanatokon belül erősen pezsegni fog, ezért nyiss ajtót, ablakot, mert elviselhetetlen lesz a szag. 1-2 óra alatt általában feloldódik az egész, de ha nem, a pezsgés abbamaradta után ismételd meg a műveletet új üveg savval, míg teljesen kitisztul.

Harpic

  • Minden vízkövet eltávolít és elpusztítja a baktériumokat is.

Cola

  • A bűzelzáróból távolítsd el a vizet éjszakára önts bele, vagy amíg nem vagytok otthon napközben. Komolyan mondom minden vízkövet felold! Utána gyönyörű lesz a WC.

Zöld Domestos  • A bűzelzáróból távolítsd el a vizet, és önts be Domestost. Éjszakára maradjon benne. Fertőtlenít,tisztít és fehérít. Aztán reggel a wc kefével átdörzsölöd, lehúzod, és kész!

Forrás

Hirdetés