Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 15 dolog, ami 50 felett történik a nőkkel

15 dolog, ami 50 felett történik a nőkkel

Testünknek csodálatosan megalkotott mechanizmusa van. Folyamatosan az egészségünk elérésén dolgozik, szabályozza a testhőt, a vérnyomást, véd minket a betegségektől, stb. Akkor is működésben van, amikor mi alszunk, így nem meglepő, hogy idővel változásokon megy keresztül.

 

Az öregedés hatására fokozatosan más módon kezd el működni. A nők gyakran nem is tudják, hogy mi okozza a változásokat, amiket megtapasztalnak, és súlyos betegségeknek tudják be. Azonban a legtöbb jel a természetes öregedés miatt következik be.

Ezek a változások nem csak a fizikai egészséget érintik, de a viselkedést és a lelki tényezőket is. Íme, 15 dolog, amit megtapasztal egy nő, miután betöltötte az 50 éves kort.

# 1. Alkohol

Az öregedés folyamatával a szervezet máshogyan reagál az alkoholra. Talán a napi 1 pohár bor fogyasztása kedvezően hathat a szív-érrendszer számára, az ennél több alkohol menopauza után növeli a rák kockázatát és látási problémákat is okozhat.

# 2. A bőr állapota

A bőr teljesen megváltozik. Vékonnyá válik és kevésbé lesz vonzó. Ez az ösztrogénhiány miatt következik be, ami az öregedési folyamat velejárója. Természetesen vannak olyan módszerek, amelyek lelassíthatják ezt a folyamatot és képes leszel feszessé varázsolni a bőröd, úgyhogy semmi aggodalom.


# 3. Rossz memória

Ha hajlamos vagy elfelejteni, miért mentél be egy szobába vagy nyitottad ki a hűtőszekrényt, akkor ne aggódd túl a dolgot. Ez azét történik, mert a rövidtávú memória már nem működik olyan jól, mint egykoron. Teljesen természetes dolog.

# 4. Szőrszálak

Bár a test egyéb részein a szőrszálak gyengülnek és ritkulhatnak is, az arcon nem túl esztétikus helyeken jelennek meg, mint az áll például. Ezt egy kozmetikus semmi perc alatt eltávolítja.

# 5. Hallásvesztés

Sajnos a hallásod is rosszabb lesz. Egy csendes helyen, ahol kevés a zaj, sokkal jobban meg tudod érteni, amit embereket mondanak, ez pedig az életkor előrehaladtával elhasználódó fülben lévő ingerfelvevő sejtek következménye.


# 6. Az emésztés témája egyre gyakoribbá válik

Észreveszed, hogy egyre többet beszélsz az emésztésedről. Bár nem ez tűnik a legérdekesebb témának, semmi gond nincs vele, hiszen természetes, hogy változásokat tapasztalsz és így megtudhatod, hogy nem vagy egyedül ezzel.

# 7. Szexuális élet

Egyesek azt mondják, hogy egyre rosszabb lesz, ami az ösztrogén hiánya miatt következik be, míg mások azt mondják, hogy egyre jobb lesz, mivel az ösztrogén szintje csökken a tesztoszteronéhoz képest. Tehát változások biztosan lesznek, a kérdés az, hogy milyenek.

# 8. Testsúly

A menopauza után gyakran szednek fel felesleget a nők és 50 éves kor felett ezt a felesleget sokkal nehezebb már leadni. Tehát annak érdekében, hogy az ideális alakodat megtarthasd, oda kell figyelned az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra.

# 9. A bulvárlapokban csupa idegen embert látsz

Valószínűleg nőként te is szívesen forgatsz néha bulvárlapokat és olvasol el néhány érdekes cikket a kedvenc színészeidről vagy énekeseidről, azonban 50 éves kor után azt veszed észre, hogy egyre több ismeretlen ember jelenik meg az oldalakon. Persze ez annak a következménye is, hogy manapság már naponta születnek százával az új sztárok.

# 10. Nem érdekel, mit gondolnak mások a dolgaidról

Az emberek gyakran nem szívesen vállalják fel a hobbijaikat vagy azokat a dolgokat, amiket szeretnek. Ebben a korban azonban már magasról teszel arra, hogy ki mit gondol rólad. Sokkal magabiztosabb vagy és azt teszed, ami neked tetszik. Bátran gyűjtesz akár plüss medvéket is, ha az esik jól.


# 11. Másfajta életszemlélet

Amikor fiatalabb az ember, hajlamos olyan dolgokról panaszkodni, amelyek nem is olyan egetverően fontosak. Idősebb korban már jobban letisztul a kép. Már nem fordítasz figyelmet ezeknek az egykori apróságoknak és csak a valóban értékes és mérvadó dolgokra összpontosítasz.

# 12. Látáscsökkenés

Nos, ez kivétel nélkül mindenkinél bekövetkezik. A korral a látásunk rosszabb lesz. Az apró dolgokat egyre nehezebben látjuk és az olvasás is kényelmesebb lesz szemüvegben. Ezen kár aggódni, inkább vegyél egy csinos szemüveget!

# 13. A szülők

Mindannyian gyermeknek érezhetjük magunkat, amíg élnek a szüleink. Az egyik legrosszabb oldala annak, hogy idősödünk, az, hogy a szüleink eltávoznak az életünkből és ez ellen senki nem tehet semmit.

# 14. Gyermekek

Azért jó hír is van. Ha nagyjából 15 évvel ezelőtt azt érezted, hogy a gyermeked folyamatosan ellenkezik és gyűlöl téged, mára ez a kérdés szertefoszlik, hiszen elég felnőtté válik ahhoz, hogy értékelje mindazt, amit nyújtasz neki és őszintén kifejezze szeretetét.

# 15. Tánc

Nos, tudnod kell, hogy a fiatalok nem szeretnek látni téged táncolni. Nagyjából soha. De mivel nem érdekel, hogy mások mit gondolnak rólad, ezért bátran és örömmel fogsz táncolni, amikor csak akarsz.

tudasfaja.com

loading...