Kezdőlap NŐI Ezért kellene az anyáknak gyerekek nélkül is elmenni vakációzni

Ezért kellene az anyáknak gyerekek nélkül is elmenni vakációzni

Gyermeknek életet adni egy nő számára az egyik legmeghatározóbb tapasztalat a világon. Amikor egy anya először hallja a gyermeke hangját, az olyan hatással van a lelkére, amelyet szavakkal aligha lehet leírni. 

Attól a pillanattól kezdve minden megváltozik és itt nem csupán az alvási ciklusról vagy az otthoni környezetről van szó. A nőből anya lesz és a szülés után az agyban is kimutatható biológiai változás következik be. A tudósok kimutatták, hogy a gyermek világrajövetele után a női agy szürkeállománya mennyiségében növekszik.

A gyermeknevelés teljes munkaidős elfoglaltság, ezt senki nem vitathatja, ezért időnként szükségeltetik egy kis szünet. Bár nagyon furán hangzik ez így kijelentve, minden anyának kell néha, hogy egy kis időre elmenjen imádott gyermekei mellől.

Amint egy gyermek megérkezik a nő életébe, ösztönszerű dolog, hogy a kicsi szükségleteit mindenek elé helyezi és a sajátjait háttérbe szorítja, de legalábbis minimálisra redukálja. Az olyanok, mint az alvás és az éhség is parkoló pályára állíthatóak, ha a gyerek mást akar.

De mégis hogyan képes egy anya nevelni a gyermekeit és ellátni a házimunkát, miközben teljesen ki van merülve? Nehezen, de valahogy mégis megoldja, mondanák a nők.

Nagyon fontos, hogy egy nő rendben legyen lelkileg és testileg is ahhoz, hogy megfelelően tudja nevelni csemetéit.

Vitathatatlan, hogy az anya gyermekei iránt érzett szeretete önzetlen, azonban gyerekek nélkül elmenni nyaralni sem önzőség, bármennyire is annak hangzik sokak számára.

Ha jobban begondolunk, egy-egy ilyen nyaralás vagy elvonulás segít az anyának feltölteni az elemeit, energetizálódni. Ez idő alatt lecsendesítheti az elméjét, rendszerezheti a gondolatait, ötletelhet és átértékelhet dolgokat, amelyekre a pörgős és leterhelt hétköznapokban nincs ideje.

A tennivalók listáját pár napra lecserélheti vágyak listájára és egy kis időre azt csinálhat, amihez őszintén és kizárólag neki van kedve. Ennek köszönhetően a gyermekei mellet is sokkal erősebb anyaként, támaszként tud majd állni.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy nő az anyasággal nem szűnik meg önmaga lenni. Minden egyes embernek, még az anyáknak is szükségük van néha egy kis énidőre. 🙂

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...